Brit történész: Orbán soha nem látott hűtlenséget tanúsított Európa és a Nyugat irányába

2023. október 23. 08:08

Timothy Garton Ash szerint a magyar miniszterelnök a kárpátaljai magyarok elleni orosz agressziót is támogatja.

2023. október 23. 08:08

Timothy Garton Ash, brit történész, Kelet-Közép Európa szakértő adott interjút a Klubrádiónak, amelyben arról kérdezték, mit gondol Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozójáról.

A szakértő szerint Orbán részéről a találkozó „Európa és a Nyugat irányába tanúsított soha nem látott hűtlenség”. Hozzáteszi, miközben az ukrán katonák nap mint nap életüket adják a fronton, a magyar miniszterelnök mosolyogva  fényképezkedik Putyinnal Pekingben. 

„Az az érzésem, hogy a lengyel választások eredményét látva az Európai Uniónak világosan ki kellene végre mondania, hogy innentől kezdve nem eheted meg a tortánk rád eső részét. Nem játszhatsz többé egyszerre több kapura. Nem illet meg többé téged az Unió több tízmilliárdja, és nem ülhetsz le többé az uniós döntéshozók asztalához” – vélekedik a szakértő.

Hozzáteszi, Orbán a kárpátaljai magyarok elleni orosz agressziót is támogatja ezzel a politikával.

A történész arra is kitér, hogy Orbán ezzel a stratégiával magyarországi hatalmát igyekszik megerősíteni. 

„Azonban, ha objektíven nézem, akkor nem tesz mást, mint támogatja Putyin háborúját, és a későbbiekben minden bizonnyal népirtásnak ítélt agressziót az ukrán nép ellen” 

– állítja. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Grigory SYSOYEV / POOL / AFP

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 09. 13:49
Az unió soha nem látott hütlenséget tanusított Magyarország iránt.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. november 19. 21:43
Ash egy magyargyűlölő bolsevista szarházi.
Martell 2
2023. október 23. 20:46
Még egy kretén brit tudós.
optimiska-2
2023. október 23. 19:18
A britek adtak néhány nagy embert a világnak, de törpét jóval többet: Lizz Truss, az öreg Timothy...stb. Amúgy Britannia és az USA vagy akár nyugat Európa mikor volt hozzánk vagy másokhoz hűséges?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!