Újabb 30-as övezeteket jelölnek ki a fővárosban

2023. szeptember 20. 18:11

Érdemes az autósoknak tájékozódniuk indulás előtt.

2023. szeptember 20. 18:11

A Józsefvárosi Újság számolt be arról, hogy több utcát egyirányúsítanak a VIII. kerületi Magdolnanegyedben, egyes csomópontokban megszüntetik az autósforgalom számára az áthaladást, a sebességhatárt 30 km/h-ra csökkentik, mindezek mellett az utcákba való behajtást is korlátozzák.

Az átalakítás megkezdésének pontos időpontja nem tudható, a kivitelezővel még folynak a tárgyalások – mondta el a lapnak a folyamat lebonyolításáért felelős önkormányzati cég, a RÉV8 Zrt. vezetője.

Sárkány Csilla megjegyezte, hogy „a csökkenő autósközlekedés kevesebb károsanyag-kibocsátást és tisztább levegőt, egészségesebb környezetet jelent. Ahogyan a parkolási reform, a kizárólagos parkolás, a járdafelszabadítások, úgy a Magdolnanegyed forgalmi rendjének átalakítása is ennek elősegítésére szolgál. 

A tervezett változtatásokat június 30-ig a lakosság is véleményezhette”.

A negyedben járdafelszabadítást is végrehajtanak, azaz a kijelölt részeken az autók csak az úttesten parkolhatnak, a járdákon pedig a gyalogosok kényelmesen elférnek, babakocsival is.

Az úttesten parkoló autók miatt a forgalmi sávok beszűkülnek, a sebességhatárt ezért 30 km/h-ra csökkentik, az elképzelés szerint ez lassítja majd a forgalmat –írta a Józsefvárosi Újság.

Az átalakítás tervei ITT érhetők el.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. november 07. 22:04
30-as tempóval háromszoros a károsanyag kibocsátás mint 50-es sebességnél baxod! Hol vannak Demszky parkolóházai, mélygarázsai?
Ben Jeremiah
2023. szeptember 21. 07:50
Csaxólok, hogy a forgalom lassítása (30-as korlátozás, fekvőrendőrök) NÖVELIK a károsanyagkibocsájtást, és növelik a fogyasztást is. (Mondjuk ezzel az állam adóbevételei is nőnek. Ha utálnák a kormányt, akkor a forgalmat GYORSÍTANÁK, és a kevesebb fogyasztás kisebb adóbevételt jelentene.) A kitiltás meg tönkreteszi először a helyi kis üzleteket, másodszor meg az ott lakókat (mert nem fog kimenni a gázos, a villanyszerelő, a vásárolt bútort csak kibaszott drágán tudja hazavitetni...).
papamaci57
2023. szeptember 21. 07:49
Bezzegnyócker.
Tara Verde
2023. szeptember 21. 01:05
Azért szóljatok a helyi kereskedőknek, éttermeseknek is, hogy ezentúl a környékbelieknek kell majd eltartaniuk őket, mert aki nem ott lakik, még véletlenül sem fog arra járni. Gettósodjatok csak nyugodtan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!