Toroczkai Lászlónak is levelet írt L. L. Junior

2023. szeptember 11. 15:13

„Segíts abban, hogy a cigánybűnözés és a cigány bűnöző szavakat ne engedjük a közbeszédbe” – fogalmazott a roma előadó.

2023. szeptember 11. 15:13

Orbán Viktor miniszterelnök után Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk pártelnökének is levelet írt L. L Junior, roma előadóművész. 

Mint fogalmazott, „a miniszterelnöknek néhány napja megküldött nyílt levelem akkor lesz teljes, ha a nyilvánosság előtt fordulok hozzád is, aki érdemi alakítója vagy a jelenkor legfontosabb társadalmi feszültségét kiváltó politikai történéseknek”.  „De amíg a kormányfőt arra kérem, hogy a nemzet egésze érdekében cselekedjen, tőled azt kérem, tegyél azért, hogy a Téged követők, a veled szimpatizálók is értsék, 

mennyire fontos ügyben kell mindannyiunknak a gyűlölködés helyett a megértés és az együttműködés irányába mozdulnunk”

– húzta alá.

L. L. Junior többek között azt kérte Toroczkaitól, hogy „soha ne ítélj meg egyetlen embert sem ebben az országban és ebben a világban csakis az alapján, hogy ki volt a dédapja, kik a szülei, ki a testvére, vagy, hogy éppen mit csinált a fia”

Ezután azt a kijelentést tette, hogy 

„szeretném, ha tudnád, sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Én is azt gondolom, hogy mi, romák vagyunk ennek az országnak az egyik legnagyobb problémája. 

Sokan vagyunk alulképzettek, sokan dolgozunk a legkevésbé megbecsült munkahelyeken, sokan szorulunk az állam és a helyi település támogatására. De a problémákra egy modern világban és egy modern demokráciában megoldásokat keresnek az emberek és az emberek által megválasztott döntéshozók” – sorolta.

Párbeszédre van szükség

Majd leszögezte: „elcsépeltnek hangozhat, hogy mindenekelőtt párbeszéd kell, de valóban erre van most a leginkább szükség”

Az előadó gondolatait azzal zárta, hogy „azt kérem tőled is, amit a miniszterelnöktől: ha felelős hazafi vagy, első lépésként segíts abban, hogy a cigánybűnözés és a cigány bűnöző szavakat nem engedjük a közbeszédbe. És kérlek, 

 

ne engedd az erőszakot idéző vonulásokat a cigány sorokon a jövőben. 

 

Én pedig vállalom, hogy ha valóban releváns kérdéseket lehetne megvitatni a jelenkor hátrányos helyzetű fiataljai kapcsán (drog, erőszak, jövőkép nélküliség, oktatás fontossága, tudatosabb családtervezés), akkor azoknak örömmel leszek magam is a részese. Mert bár ahogyan az elején is írtam, a gyermekeink és unokáink nem tehetnek arról, hogy mi kik vagyunk és miként élünk, én nagyon szeretném, ha büszkék lehetnének majd ránk. De ahhoz rengeteg feladatunk van. Akár közösen, és nagyon sokakat másokat bevonva is” – írta L. L. Junior.

L. L. Junior nyílt levelét teljes terjedelmében alább olvashatják:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: L. L. Junior Facebook-oldala

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. szeptember 24. 07:53
„Segíts abban, hogy a cigánybűnözés és a cigány bűnöző szavakat ne engedjük a közbeszédbe” Tehát ne beszélhessünk a valóságról? Így lehet aztán legbiztosabban eltitkolni fajtád tolvaj, betörő, rabló, gyilkos jellegét. Ha nincs cigánybűzözés, akkor ártatlan a börtönben lévők több mint 95 százaléka? A gaz magyar náci, kommunista, cucilista, nyilas bírák a színükért, nem az elkövetett bűneikért ítélték őket el? Aztán, hogy gondolod? Ne írják meg, hogy cigány vagy ne írják meg, hogy bűnöző? Azonban a két szó szervesen összetartozik és rád is vonatkozik. Hiába erősködik, a ragyás, köteles, a hatalom, sőt még kövesmáté is, a cigánybűnözés létezik, tehát a kifejezés is marad. Majd ha rászoktok munkára és leszoktok a cigány életmódról és eltelik 100 év, talán kimegy a divatból ez a cigányokra jellemző kifejezés. No de addig?
Syr Wullam
2023. szeptember 23. 11:03
Aminek van neve, az létezik. Örülök, hogy segíthettem. :-)
faramuci
2023. szeptember 12. 10:17
A cigányságot nem azzal emeled fel hogy betiltasz nyilvánvaló fogalmakat,hanem azzal hogy példát mutatsz. Lenne hozzá eszközöd pl az ismertséged hogy változásra bírd a azokat a nációkat akikkel folyamatosan tele a sajtó és a börtönök. Utóirat:minden tiszteletem a szorgalmas ,dolgos cigány emberek felé.
Szuper
2023. szeptember 12. 09:47
Ajánlom Zsdulijónak, hogy hallgassa meg egy tisztességes ( a legnagyobb betükkel) cigány ember beszédét!!! Ha kevés az idő tekerj 1 perc 40 mp https://www.youtube.com/watch?v=xRCJpHLpJ3Q :-)))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!