Román csendőrök eltávolították egy emléktáblához kihelyezett koszorúról a magyar nemzeti színű szalagot

2023. szeptember 26. 07:42

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó hétfőn egy kerekasztal-beszélgetésen vett részt Sepsiszentgyörgyön, ami után megkoszorúzták Fogolyán Kristóf, erdélyi magyar orvos emléktábláját.

2023. szeptember 26. 07:42
null

Európa és az őshonos nemzeti közösségek című kerekasztalbeszélgetésen vett részt Szili Katalin a tegnapi napon Sepsiszentgyörgyön, ahol Kulcsár-Terza József parlamenti képviselővel és Kalmár Ferenc miniszteri különmegbízottal beszélgetett többet között a határon túli magyarság kérdéseiről – adta hírül a maszol.ro

Nekünk az a dolgunk, hogy ahol alaptalan, jogtalan vádak hangzanak el, ott védjük egymást

– mondta Szili Katalin, hozzátéve, hogy a határon túli magyar közösségek csak így érezhetik biztonságban magukat, ha nincsenek kiszolgáltatva a többség atrocitásának.

A miniszterelnöki főtanácsadó ellátogatott a Fogolyán Házhoz is, ahol az megkoszorúzták a híres erdélyi magyar orvos emléktábláját. Azonban a MTI értesülése szerint,

a koszorúról másnap eltűnt a magyar nemzeti színű szalag. 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. szeptember 26. 18:26
A capite foetet piscis . Fejétől bűzlik a hal . A csendőrök , parancsot teljesítettek .
templar62
2023. szeptember 26. 12:39
Arra készülnek ??? , hogy ukiából csak Kárpátalja marad ? Ehhez rendezik a terepet ? Régi mondás : " Reméljük a legjobbakat , de készüljünk fel a legrosszabbra is . "
letsgobrandon-2
2023. szeptember 26. 11:16
azt is ellopta a dékások bezzegnépe
Welszibard
2023. szeptember 26. 10:30
Az Európai Unióban ez jelenti az őshonos nemzeti kisebbségek kultúrájának elfogadását és tiszteletét? Ez kb, ugyanolyan durva mint az antiszemitizmus, a horogkereszt, vagy Ukrajnában a Bandera kultusz? Ez ügyben miért nem indul összeférhetetlenségi eljárás az EU-ban? A Helsinki Bizottság szerint ez teljesen OK így Európában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!