Palkovics László: Bölcs, ha a politika nem telepszik rá a kuratóriumokra

2023. szeptember 20. 07:50

A volt miniszter lemondása óta Orbán Viktorral elsősorban a hadiiparról és az egyetemekről beszélt.

2023. szeptember 20. 07:50

A Telex interjújából kiderül, hogy nincs sértettség Palkovics Lászlóban, lemondása óta Orbán Viktorral elsősorban a hadiiparról és az egyetemekről beszélt. A győri Széchenyi István Egyetem alapítványának kuratóriumi elnökeként leszögezte: 

az Európai Unió az egyetemistákat és a kutatókat bünteti azzal, hogy a magyar egyetemeket kitiltották a Horizont Európából, 

és nem fair ez a fajta nyomásgyakorlás. 

Korábbi közlekedési miniszterként hangsúlyozta: az elmúlt hatvan évben nem indult annyi közlekedési projekt, mint 2010 óta. A vasúti társasági átalakítása nagy feladat, de szerinte 

Lázár János az a miniszter, aki tudja kezelni a helyzetet.

Palkovics többek között elmondta: 

Megelőzöm a kérdését, mert tudom, hogy most az következik, hogy a politika rátelepszik a kuratóriumokra, 

Fidesz-káderekkel töltik fel a helyeket. Én erre azt tudom mondani, hogy ha bölcs, ilyet semmiképp nem tesz. Mármint a politika. Győrben nagyon színes a kuratórium összetétele. Egy modellváltott egyetem működését úgy lehet elrontani, ha megpróbáljuk vállalatként működtetni. Az viszont nem megy, mert az egyetem az egyetem.”

Fotó: Földházi Árpád

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 20. 21:35
Mi a gond az éhes fideszesek éltfogytiglan etetésével?!
nemecsekerno_007
2023. szeptember 20. 09:32
Az valóban bölcs lenne, mert épp elég nehéz az innováció alapú gazdaság kiépítése is. Ne etessük a szaprofita ellenzéket feleslegesen.
gyzoltan-2
2023. szeptember 20. 08:59
"Palkovics László: Bölcs, ha a politika nem telepszik rá a kuratóriumokra" -még bölcsebb lenne, ha a média nem települne rá meghatározóan a politikára!
RasPutin
2023. szeptember 20. 07:55
Az MTA kutatóintézeteire sem kellett volna. https://m.hvg.hu/360/20230907_hvg_kormany_fidesz_mezogazdasag_vetomag_martonvasar_bazismag_akademia_vadhajtasok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!