Orbán Viktor: Szoros, sikeres a szerb-magyar együttműködés

2023. szeptember 29. 18:38

A belgrádi csúcstalálkozón téma volt a migráció kérdése, Brüsszel kérdése és az Európai Unió bővítése és az utóbbival kapcsolatos határidő.

2023. szeptember 29. 18:38
ORB¡N Viktor; VUCIC, Aleksandar

A szerb-magyar politikai és gazdasági együttműködés szoros, a gazdasági együttműködés kifejezetten sikeres – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádban, Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel közösen adott sajtónyilatkozatában.

A kormányfő kifejtette: az egyik ország bent van az Európai Unióban, a másik nincsen, „ez nem hátrány, ez lehetőségeket is tartogat”.

„Egy olyan ország, amely befektetési lehetőségeket keres a világban, nehezen találhatna ennél kedvezőbb politikai és gazdasági terepet

– emelte ki.

Háromoldalú csúcstalálkozó

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic Hálid bin Mohamed bin Zájed Ál Nahajan sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek trónörökösével folytatott megbeszélést. A megbeszélés módot adott a lehetőségek feltérképezésére, az infrastruktúra és a kereskedelem terén folytatott együttműködés megismertetésére. Orbán Viktor hozzátette: Magyarországnak most először volt alkalma részt venni ilyen találkozón.
Kiemelte: meggyőződése, hogy meggyőzően tudják a közös szerb-magyar perspektívát képviselni a térség iránt érdeklődő harmadik országok és befektetők előtt.
Hangsúlyozta: 

Aleksandar Vucic elnökkel folytatott megbeszélésükön téma volt a migráció kérdése, Brüsszel kérdése és az Európai Unió bővítése és az utóbbival kapcsolatos határidő.

Ezzel összefüggésben Orbán Viktor kijelentette: Magyarország minden konfliktusban a párbeszéd híve volt, álláspontja szerint ugyanis a konfliktusokat párbeszéd útján lehet megoldani.

Semmilyen szankciót nem támogatunk semmilyen ország ellen” 

– fogalmazott a miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik