Orbán Viktor: Szoros, sikeres a szerb-magyar együttműködés

2023. szeptember 29. 18:38

A belgrádi csúcstalálkozón téma volt a migráció kérdése, Brüsszel kérdése és az Európai Unió bővítése és az utóbbival kapcsolatos határidő.

2023. szeptember 29. 18:38
ORB¡N Viktor; VUCIC, Aleksandar

A szerb-magyar politikai és gazdasági együttműködés szoros, a gazdasági együttműködés kifejezetten sikeres – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádban, Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel közösen adott sajtónyilatkozatában.

A kormányfő kifejtette: az egyik ország bent van az Európai Unióban, a másik nincsen, „ez nem hátrány, ez lehetőségeket is tartogat”.

„Egy olyan ország, amely befektetési lehetőségeket keres a világban, nehezen találhatna ennél kedvezőbb politikai és gazdasági terepet

– emelte ki.

Háromoldalú csúcstalálkozó

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic Hálid bin Mohamed bin Zájed Ál Nahajan sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek trónörökösével folytatott megbeszélést. A megbeszélés módot adott a lehetőségek feltérképezésére, az infrastruktúra és a kereskedelem terén folytatott együttműködés megismertetésére. Orbán Viktor hozzátette: Magyarországnak most először volt alkalma részt venni ilyen találkozón.
Kiemelte: meggyőződése, hogy meggyőzően tudják a közös szerb-magyar perspektívát képviselni a térség iránt érdeklődő harmadik országok és befektetők előtt.
Hangsúlyozta: 

Aleksandar Vucic elnökkel folytatott megbeszélésükön téma volt a migráció kérdése, Brüsszel kérdése és az Európai Unió bővítése és az utóbbival kapcsolatos határidő.

Ezzel összefüggésben Orbán Viktor kijelentette: Magyarország minden konfliktusban a párbeszéd híve volt, álláspontja szerint ugyanis a konfliktusokat párbeszéd útján lehet megoldani.

Semmilyen szankciót nem támogatunk semmilyen ország ellen” 

– fogalmazott a miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 30. 09:30
Értelme semmi…már csak itt állnak szóba a csüngőhasúval…
Kovács Ubul
2023. szeptember 30. 07:06
"Két magyar katonának is amputálni kellett a lábát, miután megsérültek Koszovóban"
contractor-2
2023. szeptember 30. 01:34
Vucic-nak már papírja van róla, hogy balkáni terrorista vezér. Na most ő Orbán legjobb haverja, na meg a mindenhonnét kitiltott boszniai Dodik. Persze rajtuk kívül már nemigen áll vele senki szóba az államfők közül. De ők hárman minden két hétben találkoznak, mert annyira szereti egymást. Kettő közülük terrorista vezér, de üsse kő, az örményekkel is hogy kibabráltunk, most még egy jó nagyot kellene rúgnunk beléjük, így Karabah elvesztése után. Attól olyan jó nagyfiúnak érezhetnénk magunkat.
Namond
2023. szeptember 29. 23:36
"Szoros, sikeres a szerb-magyar együttműködés" Különösen a határőrökkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!