Orbán: Az ország nem kér újra a Gyurcsány-korszakból!

2023. szeptember 25. 15:07

A kormányfő a DK-elnöknek üzenve ugyanakkor hozzátette: „imponál az, ha valaki ennyire bízik a feleségében és kiáll mellette”.

2023. szeptember 25. 15:07
Orbán Viktor, Országgyűlés

Orbán Viktor is reagált a napirend előtti felszólalásokra az Országgyűlésben. A kormányfő először Gyurcsány Ferenc felszólalására reagált, aki többször is hangsúlyozta, hogy Dobrev Klára által vezetett szociáldemokrata kormányra van szükség. 

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány a parlamentben Orbánnak: Önöknek mennie kell, Dobrev-kormányra van szükség

A volt miniszterelnök szerint Orbán Viktor Európával háborúzik, a magyarok viszont rosszabbul élnek, mint egy éve. Szerinte új kormányra van szükség, Dobrev Klára vezetésével.

„Hosszú évek óta először mondhatom azt, hogy Gyurcsány Ferenc fölszólalásában imponál az, ha valaki ennyire bízik a feleségében és kiáll mellette. Sok sikert kívánok” – reagált a miniszterelnök. Szintén a DK-elnök felvetésére reagálva a kormányfő hangsúlyozta: „az egy tévedés, hogy Magyarország bárki ellen háborút folytat. Ez nem igaz, leginkább a nemzeti együttműködést próbáljuk megteremteni Magyarországon és körülötte is.”

A kormányfő felszólalása előtt napirend előtti felszólalásában Gyurcsány feltette a kérdést: „közelebb jutottunk-e az erős Magyarországhoz?” Ezt megválaszolva orbán Viktor a következőt mondta:

Közelebb jutottunk az erős Magyarországhoz, ahhoz képest amiben az ország Gyurcsány Ferenc kormányzása idején volt”. 

A kormányfő úgy folytatta: „a házastársi terv, hogy újra visszahozzák a Gyurcsány-korszakot Magyarországon, legfeljebb nem a férj nevén”. Orbán Viktor hangsúlyozta: „szeretném világossá tenni, Magyarország nem kér egy újabb Gyurcsány-korszakból.

A Jobbik vezérszónokára reagálva Orbán Viktor úgy fogalmazott: „nem mondom, hogy hazudott, csak ismerethiányban szenved. Az a felvetés, hogy Magyarország nem tett meg mindent az elmúlt 13 évben, hogy energiarendszerében függetlenségre tegyen szert, csak ismerethiány miatt lehet.”

A kormányfő rámutatott, hogy amikor átvették a kormányzást két kapcsolódó pont volt, amikor pedig a háború kitört, már hat alternatív forrásból tudtunk energiához jutni. 

Ezt a tényt egy komoly hozzászólásban nem érdemes figyelmen kívül hagyni”

– jelentette ki a miniszterelnök, aki óvatosságra intette Lukács László Györgyöt, amiért kommunista intézménynek titulálta az ársapkákat. Orbán Viktor itt rámutatott: „számos nyugati ország alkalmazza ezt az intézményt”.

Cikkünk frissül...

 

 

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd


 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik