Közeleg az új választás: megint megindulnak a dollárok a baloldali propagandagépezethez

2023. szeptember 01. 09:15

Ezúttal már nem titok, hogy az ellenzék kampányát az Action for Democracy pénzeli, ki tudja, miért cserébe.

2023. szeptember 01. 09:15

A következő évben rendezik az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat, az Action for Democracy pedig 2022-höz hasonlóan már fel is készült: három projekt támogatását jelentették be, ami azt mutatja, folytatódik a külföldi beavatkozás, újra megindulnak a dollárok a magyarországi baloldal zsebébe.

Az Action for Democracy (AD) a napokban jelentette be a „demokratikus értékek előmozdítására irányuló folyamatos erőfeszítései” részeként a következő, 2023/24-es évre szóló támogatásait. Bár a projektben megnevezett kezdeményezettek hivatalosan baoldali civil szervezetek és független sajtótermékek, az elmúlt évek mintája, valamint a mostani kezdeményezés indoklása egyértelműen rámutat: a szervezet bele akar avatkozni a magyarországi politikai viszonyokba a választások előtt.

Csakúgy, mint 2022-ben, a Korányi Dávid által vezetett szervezet idén is elővette a „csatatér állam” kifejezést, amit használták már Lengyelországra, Oroszországra és Brazíliára is.

A globális baloldali hálózat két hazai kulcsembere Bajnai Gordon és Karácsony Gergely – írja a Magyar Nemzet.

Az Action for Democracy a 2024-es választásokra három programmal készült:

Egyik a Magyar Civil Összefogás – Hungarian Civil Union (HCU), amelynek fő célja erős, önszerveződő civil társadalom kialakulásának elősegítése Magyarországon, elsősorban a demokratikus elvek előmozdítására és a részvételi programok kiszélesítésére összpontosítva. Másik ilyen kezdeményezés a Tóta W. Árpád által alapított KisPolgár – Közéleti Gyerekújság támogatása, amelynek feladata a 10 évesnél idősebb magyar gyerekek közéleti nevelése.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Máthé Zsuzsa

Facebook

Idézőjel

Ha valaki bekötött szemmel járna, bedugott fülekkel élne a világunkban, csak ebből a két információból is tudhatja, ki az, aki a magyar gyerekeket valóban jóra, szépre, nemesre bátorítaná.

A harmadik támogatott projekt pedig a „Csak Amit Hallani Szeretnél” – A Jelen hetilap szerkesztőségének úgynevezett bookazine-ja, amely „Magyarország jelenlegi hibrid rendszerének rejtelmeibe ássa bele magát.” Ez utóbbi hetilap alapítója az a Lakner Zoltán, aki már 2010 előtt Bajnai Gordon elkötelezett híve volt.

Míg a 2022-es választásoknál csak utólag derült fény a külföldi finanszírozásra, ez a kampány már nyíltan folyik, miután Márki-Zay Péter elszólta magát, majd a titkosszolgálati vizsgálat feltárta a részleteket.

Ezzel, és a legutóbbi beavatkozással sérül Magyarország szuverenitása, hiszen a baloldali pártoknak a támogatásért cserébe meg kell felelniük a nyugati cég elvárásainak. 

Nyitókép:MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. október 09. 14:55
Olyan törvényeket kell a 2/3-os lehetőséggel hozni, hogy ezt ne tehessék meg!
Bezerédy
2023. szeptember 11. 14:58
Taposd szét a kígyó fejét,az harap,nem a farka.2001 09 11=ÖNBETÖRÉS!!!!
nyugalom
2023. szeptember 01. 17:11
Es ezt megis lehet?
Lajoss
2023. szeptember 01. 16:30
A fidesz a teljes költségvetést használja,kontroll nélkül,bármire…az jobb?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!