Kocsis Máté: A jövő évi EP-választások tétje a szuverenitás védelme

2023. szeptember 21. 15:22

A Fidesz frakcióvezetője szerint a háborút nem finanszírozni és támogatni kell, hanem minden eszközzel véget kell vetni neki.

2023. szeptember 21. 15:22
null

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön az esztergomi frakcióülés szünetében tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a jövő évi EP-választások tétje, hogy „meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat”.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, ha marad a „dollárokat egymásnak utalgató, meg bőröndökben huzigáló korrupt brüsszeli elit”, és nem tudnak talpra állni, megerősödni a nyugati nemzeti jobboldali erők, akkor nem nagyon lesz változás. 

A változás azt is jelenti, hogy a háború helyett a béke útjára kell állnia az európai vezetésnek, a háborút nem finanszírozni és támogatni kell, hanem minden eszközzel véget kell vetni neki”

– szögezte le.

Kocsis Máté úgy folyatta, hogy a kormány a kamattámogatott hiteleken nem változtat és a bankadót sem emeli meg. Megjegyezte, minden ettől eltérő állítás magánvélemény, és a frakció is egyetértett vele, mert 2024-ben a hitelezés növekedését kellene elérni. 

 

Szavai szerint ehhez pedig szükség van kamattámogatott hitelekre és a bankokra is. 

 

A frakcióvezető közölte: a miniszterelnök szerdán a frakciók tagjai előtt tartott előadásában arról beszélt, hogy a költségvetési hiányt a kormány csökkenő pályán fogja tartani, és a kereskedelmi és iparkamarával, valamint a bankszövetséggel kötött megállapodást is be fogja tartani. Kocsis Máté hangsúlyozta: az infláció csökkenő pályán van, a hitelminősítők szerint a magyar gazdaság alapjai stabilak, erősek, és a hitelezést fel kell gyorsítani. 

Mindezzel szembe menne az adóemelés, ezért nem látja reálisnak”

 – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. szeptember 29. 13:43
A fasszopó fidesz birkáidat etesd ezzel az agyhalott propaganda szövegeddel! Te nagy pofáju ratyi geci! Mivan a Taós pénzel amit elsikkasztottatok? Most megbasszák a picsádat kutya!
Lajoss
2023. szeptember 22. 13:31
Elég ez a birkáknak?!
mc-foker
2023. szeptember 21. 19:05
Szuverénia gazdasága jelenleg romokban hever, de legalább a farhátzabáló nyuggerek nosztalgiázhatnak egyet a Kádár rendszerben, miközben az unokák Stuttgartban árufeltöltők.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 21. 16:53
SZARNI RÁ! A FIDESZ PÁRTLAPJA ELHALLGATJA A MATOLCSY-VARGA VITÁT. NEM SEMMI! UNIÓSCSICSKÁK, BÜSZKE UNIÓSCSICSKÁK...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!