Kételyek eloszlatva: megépül a szuperkórház

2023. szeptember 11. 18:58

Kiderült, a tervezési folyamat a végéhez közeledik, jelenleg a tervellenőrzés zajlik.

2023. szeptember 11. 18:58

„A kormánynak továbbra is eltökélt szándéka a Dél-Budai Centrumkórház (DBC) felépítése, azonban a körülmények miatt kénytelen átütemezni a projektet, amely így egy későbbi időpontban valósul meg” – nyilatkozta a Magyar Nemzet megkeresésére a projekt előkészítését irányító Bedros J. Róbert, miután a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében a kormány visszavonta néhány korábbi döntését a múlt héten.

A kabinet által visszavont határozatok közül az egyik a DBC megközelíthetőségének fejlesztéséről szól és egyebek mellett két autópálya-lehajtó építését tartalmazza. Bedros J. Róbert elmondta, mivel a külső kapcsolatokat – úthálózat, közművek – a szuperkórház környezetében várható fejlesztésekhez kell igazítani, a tervezést nem lehet száz százalékosan befejezni. Kiderült, a tervezési folyamat a végéhez közeledik, jelenleg a tervellenőrzés zajlik.

Az ukrajnai háború befejezése meggyorsíthatja a folyamatokat, de majd csak akkor szeretnék új határidőket mondani, amikor már biztosabbat tudunk”

– fogalmazott Bedros J. Róbert.

Nyitókép: Origo, illusztráció

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. szeptember 11. 20:58
Dél Pestnek meg marad a ,,dél tepsi..,, ugye..
kislaci-2
2023. szeptember 11. 20:54
csicska csóróknak onnan kusslesz
dzso bacsi
2023. szeptember 11. 20:49
Ma akartam a makói kórházban fül-orr-gégészetre időpontot kérni krónikus homloküreg gyulladás miatt. És baszki azt mondták, hogy nem tudnak időpontot adni! Így, egészen egyszerűen a közeljövőben nem fogok időpontot kapni Makón! Azt tanácsolták, hogy próbáljam meg magánban vagy valahol máshol. A vasút szétesik, oktatás szétesik, az utak katasztrófális állapotban vannak, világon top 3 infláció, oktatási rendszer katasztrófa, nálunk is a legdrágább az üzemanyag a régióban, 3 éve 10%-os államháztartási hiány, egy éve recesszió, stb, stb... Alig van olyan gazdasági adatunk, ami ne az utolsó 2.-3.-ban lenne az EU-s országok között. De van pénz stadionra, tüzijátékra, atlétika vb-re, rogán-féle minisztériumra, óriásplakátra. Lehet hülyíteni lmbtq-val, genderrel, sorossal. Ennyit tud a kormány, ez az elmúlt 13 év eredménye. És mivel a jólléti felzárkózás teljes mértékben elmaradt, nem lesz legitimáció, ennek a rendszernek kemény vége lesz sokaknak.
bunko-jobbos
2023. szeptember 11. 20:14
Nagyon kellene már, és mindannyian tudjuk, hogy a háború és a vírus miatt (majdnem)minden beruházás csúszik. Sajnos ez van, az élet nem egyenes vonal felfelé. Azt már csak remélem, hogy valami Habsburgról lesz elnevezve. Mondjuk Habsburg–Lotaringiai Mária Valéria főhercegnő Kórház vagy ilyesmi. Legalábbis, ha Szalay-Borzosra bízzuk az elnevezést. Nem gondoltam volna, hogy a Fidesz kormány ilyen gaztettre képes, ki is akadtam rendesen. Bazdmeg, átnevezik a Petőfi laktanyát. De mire? https://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/2023/09/11/atnevezik_a_petofi_laktanyat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!