Iskolaőrre támadt egy nő, felfüggesztett lett a vége

2023. szeptember 19. 09:54

Az eset az egyik IX. kerületi általános iskolában történt.

2023. szeptember 19. 09:54
null

A bíróság 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönre ítélt egy 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miután megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel. A közlemény szerint az eset az egyik IX. kerületi általános iskolában történt. A nő szeptember 11-én reggel – a becsengetést követően, előzetes időpontegyeztetés nélkül – azzal a céllal ment be az intézménybe, hogy a gyermeke osztályfőnökével beszéljen. A szülőt a portás felszólította, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta. 

Ekkor az intézmény formaruhát viselő iskolaőre, egy nő, többször felhívta a szülőt arra, hogy hagyja el az épületet, mivel tanítási idő van. A nő ennek ellenére kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, majd a tanári asztalnál álló osztályfőnököt emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Időközben az iskolaőr is a terembe ért és közölte a szülővel, ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. A vádlott továbbra is kiabált és közölte, hogy a sértett nem érhet hozzá, mire az iskolaőr azzal, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját. 

A nő kirántotta a fogásból a kezét és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki ennek következtében a tanári asztalnak esett és a rajta lévő úgynevezett taktikai öv a földre esett. Ezt követően a sértett értesítette a rendőrséget – írták. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az iskolaőr a Büntető törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy. A bíróság – jogerős ítéletében – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a nőt – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. szeptember 19. 17:25
Felfüggesztés? Nevetséges. Egy osztály nyilvánossága előtt lejáratni egy tanár tekintélyét, ráadásul erőszakosan, semmi szabályt be nem tartva letámadni az iskolaőrt?! Vagy komoly pénzbüntetés, vagy letöltendő közmunka - minimum.
Mandiner444hu
2023. szeptember 19. 11:10
Kedves Karizmatikus Közösségi Roma Vezető Testvéreim! Ugye neked is összeszorul a gyomrod egy-egy bűncselekmény láttán és azért fohászkodsz, hogy NE Roma származású legyen az elkövető?
hatvanas
2023. szeptember 19. 11:00
Egy nő, mint iskolaőr?! És akkor csodálkoztok, hogy ilyen világot élünk?!!
Burg_kastL71-C
2023. szeptember 19. 10:09
Régi igazság, hogy a felszólítást nem tudják értelmezni. Csak az erőből értenek. Ha már a folyóson az osztályterem előtt ( és nem a gyerekek előtt ) időben kapott volna a két váll övre a gumibottal, nem lett volna lehetősége a lökdösődésre. A kezét nem emeli fel aznap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!