Handelsblatt: Magyarországon gyárthatják a németek új szuperfegyverét

2023. szeptember 27. 16:44

A lap meglebegtette, hogy a Leopard 2 utódja akár Zalaegerszegen is készülhet.

2023. szeptember 27. 16:44

Magyarország elsőként szeretné felszerelni a fegyveres erőit a Rheinmetall új Panther harckocsijával – írta meg a Handelsblatt. A lap a tárgyalásokat jól ismerő források alapján közölte, hogy a magyar kormány és a hadiipari vállalat elvi megállapodást kötött arról, hogy

a KF51 Panther harckocsit Magyarországon fejlesztik tovább, majd ott gyártják le.

A Handelsblatt emlékeztetett rá, hogy a Rheinmetall főnöke, Armin Papperger tavaly egy párizsi fegyverkiállításon mutatta be a Panthert, méghozzá úgy, mint a Leopard 2 utódját.

A Panther, a Rheinmetall főnöke szerint már most is rendelkezésre áll, ugyanakkor a járművön van még mit fejleszteni, például új alvázra van szüksége. A Panther fejlesztésének munkálatai Magyarországgal együttműködve kezdődnek meg. A lap azt írta, hogy a jelenlegi állás szerint

Orbán Viktor kormánya a Rheinmetallnak mintegy 300 millió eurót fizet erre a célra.

A Rheinmetall viszont ezt nem kívánta kommentálni. Ugyanakkor sajtóhírek szerint a jövőben a Panther Zalaegerszegen készülhet.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Így találkozik a német hadiipar Magyarország érdekeivel – Paul Walf Rheinmetall-vezetőt kérdeztük

Mit épít és mire készül a Rheinmetall német hadiipari óriás Magyarországon, s hol találkoznak a felek érdekei? Paul Walfot, a Rheinmetall AG közép-európai koordinációs részlegének vezetőjét kérdeztük interjúnkban!

***

Nyitókép: JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik