Gondosóra őrködik a magyar nyugdíjasok felett (VIDEÓ)

2023. szeptember 24. 11:31

Európában egyedülálló programot indított a kormány, mert kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról.

2023. szeptember 24. 11:31

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: Magyarország kormánya mindig kiáll a nyugdíjasok érdekeiért, háborús időkben is megvédi a nyugdíjakat, garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést és sikerült visszaépítenie a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldal vett el az idős emberektől.

A kormány számára ugyanilyen fontos az is, hogy gondoskodjon a nyugdíjasok biztonságáról, ezért indították el az Európában egyedülálló Gondosóra programot, amely egy ingyenesen igényelhető és havidíjmentes szolgáltatás, amit minden 65 év feletti kérhet, aki szeretné, hogy a nap 24 órájában biztonságban legyen – mondta.

A Gondosóra biztonságot ad a nyugdíjasnak, nyugalmat a hozzátartozónak, segítség egy gombnyomással

 – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Segítség egy gombnyomásra

A videós tájékoztatásban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kijelentette: sok idős ember él távol a szeretteitől, akik nap mint nap aggódnak értük, a Gondosóra baj esetén azonnal segítséget nyújt,

 használata rendkívül egyszerű, egyetlen gombnyomás és már érkezik is a segítség

A szolgáltatásra a gondosora.hu weboldalon, telefonon, vagy visszahívást kérve a Regisztrációs Ügyfélszolgálat 06-1-445-00-80-as telefonszámán, illetve papír alapon, a felhasználó, vagy a segítő által lehet jelentkezni – tájékoztatott.

Szentkirályi Alexandra mindenkit arra bátorított, hogy igényelje a Gondosórát, regisztrálja idős hozzátartozóját a programba.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik