Gondosóra őrködik a magyar nyugdíjasok felett (VIDEÓ)

2023. szeptember 24. 11:31

Európában egyedülálló programot indított a kormány, mert kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról.

2023. szeptember 24. 11:31

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: Magyarország kormánya mindig kiáll a nyugdíjasok érdekeiért, háborús időkben is megvédi a nyugdíjakat, garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést és sikerült visszaépítenie a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldal vett el az idős emberektől.

A kormány számára ugyanilyen fontos az is, hogy gondoskodjon a nyugdíjasok biztonságáról, ezért indították el az Európában egyedülálló Gondosóra programot, amely egy ingyenesen igényelhető és havidíjmentes szolgáltatás, amit minden 65 év feletti kérhet, aki szeretné, hogy a nap 24 órájában biztonságban legyen – mondta.

A Gondosóra biztonságot ad a nyugdíjasnak, nyugalmat a hozzátartozónak, segítség egy gombnyomással

 – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Segítség egy gombnyomásra

A videós tájékoztatásban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kijelentette: sok idős ember él távol a szeretteitől, akik nap mint nap aggódnak értük, a Gondosóra baj esetén azonnal segítséget nyújt,

 használata rendkívül egyszerű, egyetlen gombnyomás és már érkezik is a segítség

A szolgáltatásra a gondosora.hu weboldalon, telefonon, vagy visszahívást kérve a Regisztrációs Ügyfélszolgálat 06-1-445-00-80-as telefonszámán, illetve papír alapon, a felhasználó, vagy a segítő által lehet jelentkezni – tájékoztatott.

Szentkirályi Alexandra mindenkit arra bátorított, hogy igényelje a Gondosórát, regisztrálja idős hozzátartozóját a programba.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonlerch
2023. szeptember 24. 20:46
Humánus és őrködik? És az érem másik odala: az egészségügy így is kritikus túlterheltsége a nagy arányú indokolatlan mentő hívás miatt - az operátor semmilyen szakmai szempontot nem tud megítélni. Minösíthetetlen visszaélések is lesznek , a valóban sürgősségi ellátást igénylőkkel szemben is gond lesz, a túlterhelt ellátó rendszer miatt.Semmi nem indokolja ezt az óra nyomkodást a meglévő 112 és 114 mellett - amit szintén lehet egy gombra beállítani !
pollip
2023. szeptember 24. 19:04
Lehet gyalázni, mint ahogy itt néhányan teszik. Viszont ha egy idős ember rosszul lesz, nem mindegy, hogy három gombot kell megnyomni a figyelve arra, hogy melyiket, vagy csak egyet! Jó, hogy van ez az eszköz és inkább mégse legyen rá szükség.
bodrigyuri
2023. szeptember 24. 17:23
Akkor idén is csak 1-2% nyudíjemelés lesz 15-20% inflációra.
__iX
2023. szeptember 24. 14:02
Nagy segítség. Sok öreg képtelen felhívni a 112-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!