„Pankotai Lili átlépett egy vörös vonalat” – heves reakció érkezett a diáklány legújabb performanszára

2023. szeptember 19. 16:59

„Újságírókat munkavégzés közben sem megfélemlíteni, sem zavarni, sem akadályozni nem szabad” – szögezte le Móczár Gábor.

2023. szeptember 19. 16:59
null

Egy újságírót zaklatni és akadályozni a munkavégzésében nem szabad és elítélendő – jelentette ki Móczár Gábor a HírTv Vezércikk című műsorában. A Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója mindezt Pankotai Lili és tüntetőtársai múlt pénteki akciója kapcsán jelentette ki.

Emlékezetes: a diáktüntető a nagyjából ezerfős tüntetésen akadályozta a HírTV riporterét, társai „Hazudik a tévé” skandálásba is kezdtek. Ám amikor afelől érdeklődtek Pankotainál, hogy mi a baj a pedagógustörvénnyel, válaszul csak baloldali szlogeneket kaptak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

„Újságírókat munkavégzés közben sem megfélemlíteni, sem zavarni, sem akadályozni nem szabad” – szögezte le Móczár, aki szerint az ilyen cselekedeteket minden esetben el kell ítélni. A pénteki demonstráció után a résztvevők egy csoportja be nem jelentett tüntetésre vonult a budai Várba, 

ahol az egyébként rendszeresen a sajtószabadság mellett felszólaló Pankotai Lili hergelésére megakadályozták a Hír TV stábját a munkavégzésben, vagyis a közvélemény tájékoztatásában.

„Pankotai Lili átlépett egy határt” – mondta Fricz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója szintén a műsorban. Hozzátette, hogy az egy évtizedek óta elfogadott alapszabály, hogy a sajtó tájékoztatását mindenképpen semleges dolognak kell tekinteni minden oldalról. Szerinte az az alap, hogy akármilyen sajtó, akár baloldali, akár jobboldali, ott lehessen az eseményeken tudósítani, ugyanis ez egy nemzetközi közmegegyezés, amit egy 17 éves kislány most felrúg. „Szánalmas, nevetséges és elkeserítő” – fogalmazott a politológus.

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. szeptember 21. 11:24
Ez a Lilike kis anarchista bakfis. Osztja az észt, mintha már bármit is letett volna az asztalra a káromkodásain kívül. Szerintem ez már alinsky-nek is égő lenne.
alexandrosz-2
2023. szeptember 20. 17:51
Aki médiapatkánynak áll, ne fosson már egy buta trágár picsàtól!
Fed74
2023. szeptember 20. 11:51
A hírhamisító kommunista propaganda tv! Sztálin első áldozó volt hozzátok képest fideszes rohadékok!!!!! A fiatalok ezt még kamatostúl lefogják verni rajtatok!!!
istvanpeter
2023. szeptember 20. 11:48
De nem feltétlenül ez a szellemi fogyatékosnak tűnő struktúra itt a főtényező és felelős, hanem azok az elvetemült nemzetrontók, akik aljas módon kihasználnak és tönkretesznek egy tájékozatlan fiatal hölgyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!