Elvitték a 60-as táblát, disznótor miatt kellett az üstre fedőnek

2023. szeptember 01. 10:38

Disznótort tartottak, a fedőt elkeverték.

2023. szeptember 01. 10:38
null

Jogerős ítéletet hozott a Püspökladányi Járásbíróság annak a két férfinek az ügyében, akik veszélyeztették a közlekedés biztonságát azzal, hogy leszereltek egy közlekedési jelzőtáblát a 4211-es út mellett Debrecen és Hosszúhát között – írta meg Debreceni Törvényszék.

A Debreceni Törvényszék közleményében azt írta, hogy a két férfi tavaly november 12-én Debrecenből Hosszúhátra ment kocsival a munkájuk során. Miután végeztek a melóval visszaindultak Debrecenbe, amely során az elsőrendű vádlott jelezte a sofőrnek, hogy álljon meg a „60 km/h” sebességkorlátozó jelzőtábla mellett, mert hétvégén disznótor lesz és szüksége van a táblára üsttető gyanánt.

A sofőr eleget tett a kérésének és megállt a 4211-es számú út szélén. 

Ezt követően kiszálltak a járműből, majd amíg egyikük az oszlopot fogta, addig a másik férfi lecsavarozta a jelzőtáblát. Ezt követően pedig tovább folytatták az útjukat Debrecen felé.

A bűncselekményt az egyik közeli cég kameráin keresztül látták az ott dolgozók, értesítették is a rendőrséget, azok pedig egyrészt azonosították az elkövetőket, másrészt telefonon felszólították őket arra, hogy forduljanak vissza, a rögtönzött üstfedővel együtt.

A bűncselekmény helyszínén a megengedett legnagyobb haladási sebesség 60 km/h. Az elsőrendű vádlott a közúti jelzőtábla eltávolításával – melyhez a másodrendű vádlott szándékosan segítséget nyújtott – más vagy mások életét vagy testi épségét, a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 100, míg a bűnsegéd társát 80 óra közérdekű munka büntetést szabott ki a büntetővégzésében, viszont az egyikük arra kérte a bírót, hogy hadd fizethessen inkább. Az ügyben eljáró bíró mérlegelte a vádlott által előadottakat, majd vele szemben 150 ezres pénzbüntetést szabott ki.

Nyitókép: Debreceni Törvényszék

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. szeptember 02. 05:43
60-as tábláért 150 ezer. Pedig nem is hajtottak gyorsan el :o)
Martell 2
2023. szeptember 01. 21:03
Ez az ország egy vicc, közmunka és pénzbírság egy ilyen bűncselekményért, a minimum 1 hónap börtön lett volna.
Obsitos Technikus
2023. szeptember 01. 16:46
No de hát fedő nélkül energiapazarlás, bíró úr!
Tara Verde
2023. szeptember 01. 13:17
Rosszul döntött a bíró, hogy engedett a kérésnek. Pont az ilyen elkövetőket kell közérdekű munkára ítélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!