David Pressman: Veszélyes azt sugallni, hogy a magyarországi politikát külföldi hatalmak akarják befolyásolni

2023. szeptember 23. 16:32

Az amerikai nagykövet a pécsi Pride-on nyilatkozott.

2023. szeptember 23. 16:32
PRESSMAN, David

„Nagyon veszélyes azt sugallni, hogy a magyarországi politikát külföldi hatalmak akarják befolyásolni, és az is, ha mindezt a magyarok véleménynyilvánítási jogának szűkítésére akarnák felhasználni” – nyilatkozta a Telexnek Pécsen David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Az amerikai diplomatát a szombat délutáni pécsi Pride-on érte utol a lap, és a Fidesz frakció által benyújtott külföldről finanszírozott újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok elleni törvénycsomagról kérdezték.

Pressman azt mondta, korai lenne egy még nem elfogadott törvényről beszélni, de azért kijelentette: nagyon veszélyes azt sugallni, hogy a magyarországi politikát külföldi hatalmak akarják befolyásolni, vagy hogy invázió volna. Szerinte ezt a magyarok véleménynyilvánítási jogának, lehetőségeinek a szűkítésére használnák fel.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. szeptember 28. 18:02
Ki sugallja, mindenki ( aki nem vak ) látja, a hatoságok meg nyomoznak a pénz eredetéröl. A német honatyáknak több millio Euro van félretéve „külföldi NGO-k támogatására“. Kérdés, hogy az igy támogatott politikai Non Government Organisation-ok, mennyire függetlenek a kormánytol, illetve melyiktöl? Mert amint látjuk a hazaitól valoban függetlenek, de a némettöl, az EUtol vagy az amerikaitól nem. Márpedig ez ugye tiltott.. Akkor miröl beszél a Pressman ur?
Skulo
2023. szeptember 24. 22:09
Nem sugaljuk, tudjuk. Pláne, hogy egy buzi felvonuláson mondod. Ez em befolyásolás?
luisbathhelena
2023. szeptember 24. 21:16
nagyon veszélyes azt sugallni, hogy a magyarországi politikát külföldi hatalmak akarják befolyásolni Most ez fenyeget? Kinek veszélyes kimondani az igazságot?
florin
2023. szeptember 24. 20:17
Kimondtuk Mrs.Pressman....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!