Borsod: berúgott, majd azzal szórakozott, hogy lézerrel elvakítsa a vadászpilótákat

2023. szeptember 14. 15:54

Súlyosító körülményként vették figyelembe a tettes „önhibából eredő ittasságát”.

2023. szeptember 14. 15:54

A Tiszaújvárosi Járásbíróság egy év hat hónap – végrehajtásában két év – próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki vadászpilótákat vakított el lézerrel – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Miskolci Törvényszék.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott két évvel ezelőtt áprilisban lakása udvarából alkalmanként legkevesebb harminc percig próbálkozott azzal, hogy három – egy borsodi kistelepülés közigazgatási területe feletti légtérben – 

kiképzési repülési gyakorlatot végző vadászrepülőgép pilótafülkéibe bevilágítson.

Mint írták, a férfi a lézerfénnyel a gépet vezetőknek pillanatnyi látásvesztést, szemkáprázást okozott. Egy alkalommal a lézer fényének zavaró hatása olyan mértékű volt, hogy a pilóta a repülőgép kötelezően használandó navigációs fényeit kikapcsolta annak érdekében, hogy a férfi a járművet szem elől tévesztve felhagyjon cselekményével.

A vádlottat, aki cselekményével a három pilóta életét és testi épségét veszélyeztette, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésében találta bűnösnek a bíróság. Enyhítő körülményként értékelte a terhelt büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az „önhibából eredő ittasságát”, valamint azt, hogy közvetve a környéken élők életét is komoly veszélynek tette ki – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/YNA

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. szeptember 14. 20:52
Mi a büdös franc az önhibából eredő ittasság???? Ezek szerint, ha az asszony itat le akkor vezethetek? Azért a fél év letöltendőt kiszabtam volna, ne csak el kelljen képzelni neki egközelebb, mi várja ha megint önhibából hülye lesz, hátha nem túl jó a képzelőereje.
békalepcse2.0
2023. szeptember 14. 18:57
Talán ha van lézervezérelt gépágyú a gépen, üzembe kellett volna helyezni. Megjegyezném, ha a lézer fény ennyire megzavarja a pilótát, miért nem alkalmazzák ezt harci körűlmények között is?
need-info
2023. szeptember 14. 18:37
Egy bombát kioldhattak volna, mondjuk a fejére.
béka
2023. szeptember 14. 18:19
Nem volt azon a repülőn rakéta v. gépágyú?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!