Alapjogkért: Gyurcsány régóta nem titkolja, hogy Európai Egyesült Államokat akar

2023. szeptember 25. 18:36

Ezzel szemben „Orbán Viktor mai beszédében is kifejtette, hogy a nemzeti kabinet erre nem hajlandó, s mint tudjuk a Fidesz és a KDNP egy szuverenitást védő törvény elfogadására készül”.

2023. szeptember 25. 18:36
null

Hétfőn Orbán Viktor beszédével elkezdődött a parlament őszi ülésszaka. A kormányfői expozéra sorra reagáltak az ellenzéki frakcióvezetők, köztük Gyurcsány Ferenc.

A legújabb Orbán-Gyurcsány vitáról az Alapjogokért Központ elemzésében azt írta: két időszak, annak vezéregyéniségei és az ő érvkészletük feszült egymásnak.

„Orbán Viktor beszédében három, a magyar emberek akaratán alapuló döntéshozatalt veszélyeztető ellenlábast azonosított: a Soros-birodalmat, a brüsszeli bürokratákat és az amerikai demokratákat. Utóbbiaknak mára teljesen nyilvánvalóvá vált törekvése az, hogy Magyarországot az emberek túlnyomó többségének akarata ellenére közelebb sodorják a háborúhoz, rábírják a fegyverek küldésére és a katonai műveletek anyagi támogatására is. Ennek a nyomásgyakorlásnak a részleteire mind tágabb rálátásunk nyílik a guruló dollárok néven elhíresült botrány kapcsán. A Biden-adminisztráció nem szövetségesként kezeli hazánkat, hiszen háborúpárti bábkormányt helyezett volna annak élére” – írja az AK.

Szerintük Brüsszel és a Soros-birodalom vállt vállnak vetve támadja Magyarországot a migráció és a genderőrület feltartóztatásáért tett erőfeszítései miatt. Gyurcsány Ferenc és az általa uralt baloldal ebben a tekintetben is kiszolgálja a nemzetközi balliberális mainstreamet, és a határ védelme helyett máig a befogadás pártján áll, ahogy a gyermekek óvása helyett teret nyitna a szexualitással kapcsolatos legújabb tébolyult ideológiák iskolai megjelenítésének is. A jelenlegi kormány ezzel szemben szigorítani kívánja a határvédelmet és a gyermekvédelmi szabályozást is, ami mögött ott áll a választók egy-egy népszavazáson kifejezett akarata. Gyurcsány régóta nem titkolja, hogy Európai Egyesült Államokat akar, így az önálló külpolitika teljes feladásának brüsszeli parancsa hallatán is összecsapná a bokáját, míg Orbán Viktor mai beszédében is kifejtette, hogy a nemzeti kabinet erre nem hajlandó, s mint tudjuk a Fidesz és a KDNP egy szuverenitást védő törvény elfogadására készül.

A magyar emberek a jövő évi választások előtt ismét két alternatívával állnak szemben. A kérdés az, hogy az ország érdekeinek első helyre tétele helyett vissza akarnak-e térni abba a korszakba, amikor a nemzetközi liberális trendek minden egyénieskedést felülírtak – zárul az Alapjogokért Központ összefoglalója.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik