A Politico „rácáfolt” Orbán Viktorra: csak egyének és családok érkeznek Európába

2023. szeptember 27. 11:37

A brüsszeli lap szerint a magyar miniszterelnök csak egy „ijesztő mesét táplál” arról, hogy a migránsok azért érkeznek, hogy megtámadják Európát.

2023. szeptember 27. 11:37

A Politico újfent Orbán Viktor bevándorlás politikáját vette górcső alá. „A brüsszeli migrációs paktum megbukott” – jelentette ki korábban a magyar miniszterelnök. A felszólalásában kitért arra is, hogy a napokban automata fegyverekkel lőttek a magyar határt őrző rendőrökre, ezzel pedig a migránsok átlépték a Rubicont. Orbán Viktor még azt is kiemelte, hogy

az olaszországi Lampedusa szigetére tengeren érkező menekültek és migránsok „valóságos megszálló hadsereg benyomását keltik”.

A Politico ezzel szemben azon az állásponton van, hogy Orbán Viktornak nincs igaza, mivel

a lap szerint a magyar miniszterelnök azt az ijesztő mesét táplálja, hogy a migránsok egy összehangolt csoportot alkotnak,

akik azért érkeznek, hogy megtámadják Európát. Ezzel szemben az Európába érkezők egyének és családok, akik egy jobb életet keresnek. A lap szerint ezzel a narratívával szeretné megindokolni migránsok visszaszorítását Orbán Viktor.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 03. 17:54
Az a mázlink,hogy a migráncsok menekülnek Orbanisztánból…
Skulo
2023. október 02. 13:35
Család , családok, nemzettség, törzs, törzsi sereg, dzsihád, hadsereg, megszállás.
Marco Polo
2023. szeptember 30. 09:47
Én külföldön is vállalom a magyarságom, de az oroszok iránt érzett rokonszenvemet sem titkolom. Mikor kérdezik az okát, elmondom, hogy az én családomat csak ukrán irtotta 44-45 ill. 56-57-ben is.
steweq
2023. szeptember 27. 23:09
Ez népvándorlás! Persze van benne egyén, meg család, meg remény. Temény egy új hazára. Itt. Nàlunk, rajtunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!