A Médiatanács jelzése nyomán lépett fel a gyermekvédelemért a bajor és a cseh médiahatóság

2023. szeptember 21. 20:47

Több film is alacsony korhatár-besorolást kapott, mint amit a magyar szabályozás előír.

2023. szeptember 21. 20:47

Médiatanács figyelmeztetése nyomán a bajor és cseh médiahatóságok felléptek a gyermekvédelem érdekében – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság oldalán

Az Amazon Prime Video és az HBO Max Hungary streaming-szolgáltatók filmjei közül többnél is alacsonyabb korhatárbesorolást találtak, mint amit a magyar szabályozás előír. 

 

Mindkét hatóság a magyar kérések alapján intézkedett a szolgáltatókkal szemben.

 

Az Amazon Prime Video műsorkínálatában található tartalmak nem feleltek meg a magyar szabályozásnak, de a bajor médiahatóság az ellenőrzés után közölte, hogy a szolgáltató önkéntesen módosította néhány film korhatár-megjelölését.

A cseh médiahatóság az HBO MAX Hungaryt is felszólította arra, hogy feleljen meg a magyarországi jogszabályoknak, mivel több filmjüket alacsonyabb korhatár-megjelöléssel tették elérhetővé, mint amit a magyar szabályozás előír.

Az HBO Max kifogásolt műsorszámai közé tartozott több olyan film is, amelyek a magyarországi korhatár-besorolás szerint 

18 éven aluliak számára nem ajánlottak, valamint egy 16 éven aluliaknak nem ajánlott film is elérhető volt a platformon.

Nyitókép: David Odisho / AFP
 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!