Taxis hiénák az atlétikai vb-n: volt, aki engedély nélkül dolgozott, más az órával csalt

2023. augusztus 24. 15:19

Három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek.

2023. augusztus 24. 15:19
null

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, Budapest Főváros Kormányhivatalának Közlekedésfelügyeleti Főosztálya és Fogyasztóvédelmi Főosztálya, a Nemzeti Adó és Vámhivatal és a Budapesti Közlekedési Központ tartott közös ellenőrzést a Nemzeti Atlétikai Központ környékén 2023. augusztus 21-én, 22-én és 23-án.

 Az akcióban részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, valamint több taxitársaság saját ellenőrei is. 

 

A három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek. Csalás bűncselekmény miatt egy sofőrt állítottak elő, mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson. 

 

Fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, túlszámlázás miatt három, míg nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult.  Engedély nélkül végzett tevékenység miatt egy sofőrrel szemben 600 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, soron kívüli műszaki vizsgára 12 gépkocsit rendeltek be, ketten pedig lejárt műszaki engedély miatt kaptak bírságot. 

A taxistársaságok saját ellenőrei az észlelt szabálytalanságok miatt öt munkatársukkal szerződést bontottak. Hasonló ellenőrzések nemcsak az Atlétikai VB alatt folytatódnak, de a későbbiekben is várhatók.​

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. augusztus 24. 17:56
Még mindig műkszik a jó öreg sebváltókaros órapörgetés..?
Berendel
2023. augusztus 24. 16:59
Pedig ők katázhatnak is, de még az sem elég. A kata limitjét is megemelte a kormány az ő kérésükre, de még az sem elég.
Gullwing
2023. augusztus 24. 16:18
Nem kedvelem a taxisokat....
Héja
2023. augusztus 24. 15:48
Hiénamentes taxizás sehol a világon nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!