Orbán Viktor újabb fontos vezetővel találkozott: ezúttal a kopt pápa látogatta meg a Karmelita kolostorban

2023. augusztus 22. 11:51

II. Tavadrosz megköszönte a magyar kormány segítségét.

2023. augusztus 22. 11:51

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta II. Tavadrosz kopt pápát, az egyiptomi keresztények fő egyházi vezetőjét.

A kormányfő a tárgyaláson a keleti és nyugati keresztények összetartozásáról és testvériségéről beszélgetett a kopt pápával. Orbán viktor hangsúlyozta, Magyarország világszerte nagy hangsúlyt fektet a keresztény közösségek megvédésére. II. Tavadrosz köszönetet mondott a magyar kormány segítségéért.

A kopt ortodox egyház a legnagyobb keresztény egyház Egyiptomban. A hagyomány úgy tartja, hogy Márk evangélista alapította az egyházat a Krisztus utáni első század elején. A koptok Egyptom lakosságának 10 százalékát teszik ki, de számuk folyamatosan csökken.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2023. augusztus 22. 19:04
Szájról olvasva: ,,Látom, szentségednek nincs nagyon melege." ,,Ó, köszönöm, nagyon kellemes hűvös van itt önöknél. Szárazévszakhoz képest."
Lajoss
2023. augusztus 22. 18:01
Ez tényleg komoly..ne röhögtessetek…
connorj
2023. augusztus 22. 14:49
The name of the GAMER is TEXAS RANGER: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 22. 14:13
Szép a baba + a buttplug a kezében a szakállas néninek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!