Odaszúrt az alapító a telexeseknek

2023. augusztus 01. 12:56

A volt alapító-főszerkesztő megerősítette, hogy ő soha, egyetlen pillanatra sem volt részvényese a portál kiadójának.

2023. augusztus 01. 12:56

Munk Veronika, a Telex első, nemrégiben távozó főszerkesztője egy most megjelent interjúban beszélt arról, hogy egyetlen pillanatra sem volt tulajdonosa a lapnak, nem jutott hozzá egyetlen részvényhez sem – írta meg a Media1 a Kreatívnak adott interjúja alapján. A korábbi főszerkesztő tudomása szerint mindössze 4 tulajdonosa volt még az utóbbi időben is az újságnak és ha meg is valósul a dolgozói program, valójában az eddigi tulajdonosoknak kiváltságai lesznek a szerkesztőséggel szemben.

Az interjúból kiderül az is, hogy úgy tudja egyelőre mindössze 4 tulajdonosa volt júliusban közölt átláthatósági jelentése idején a Telex.hu hírportált kiadó Van Másik Zrt.-nek, pedig a hírportál előzőleg többször is azt kommunikálta, hogy a szerkesztőség a tulajdonosa az újságnak. Valójában azonban csak Kárpáti Márton, Kárpáti András (Kárpáti Márton testvére), valamint a céghez hivatalosan csak később csatlakozó Dull Szabolcs (jelenleg igazgatósági tag, néhány hónappal ezelőttig főszerkesztő) és Pusztay András (jelenleg már vezérigazgató, korábban értékesítési és gazdasági igazgató) kaptak részvényeket. Dull a körülbelül másfél éves késlekedést, a dolgozói részvényprogram elakadását 

„jogtechnikai okokkal” magyarázta és újfent megígérte, hogy a többi dolgozó is hamarosan részvényessé válik. 

Kiderült azonban az is, hogy a négy részvényesnek többletjogai lesznek, tehát az ő részvényeik speciálisak. A volt alapító-főszerkesztő a Kreatívnak megerősítette, hogy például ő mint alapító-főszerkesztő soha, egyetlen pillanatra sem volt részvényese a portál kiadójának.

Munk hozzátette, hogy: „a jelen állás szerint, az átláthatósági jelentés alapján a döntésekbe 

jelentős beleszólást engedő tulajdonrésze akkor is csak négy embernek lesz, ha az úgynevezett dolgozói tulajdonrész a későbbiekben megvalósul.”

Nyitókép: Munk Veronika Facebook-oldala

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. augusztus 01. 19:20
A "feketepénz" adók emberei.
21ezerft
2023. augusztus 01. 15:24
Az egész egy hazugságból jött létre, ki van meglepődve azon, hogy a végeredménye is az?
nempolitizalok-0
2023. augusztus 01. 15:16
Ha kiszáll mögülük a CIA és az EU, széthullik az egész.
Héja
2023. augusztus 01. 15:05
Ezek egymással basznak ki. Éppúgy,mint az "összefogás" fedőnevű egylet. Épp azok,akiket propagálnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!