Nem csak Pálffynak sikerült elvágnia magát egy adás alatt

2023. augusztus 23. 16:06

Volt olyan, akinek egy bekapcsolva maradt mikrofon okozta a vesztét.

2023. augusztus 23. 16:06
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nem Pálffy Istváné az első est, amikor egy adásban elhangzottak miatt menesztettek egy műsorvezetőt. Ismert, a Hír Tv Napi Aktuális című műsorában a képernyőre visszatérő újságírót hétfőn egy adás után kirúgták, miután vállalhatatlan kijelentéseket tett a pedofíliával kapcsolatban. A műsor másnapján az csatorna egy közleményt tett közzé, melyben azt állították, elhatárolódnak a műsorvezető kijelentéseitől. Azt írták: „A HírTV-n 2023. augusztus 21-én sugárzott Napi Aktuális című műsorban Pálffy István műsorvezető élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen a csatorna elveivel és hitvallásával. A HírTV elhatárolódik minden olyan kijelentéstől, amely a pedofíliát támogatja, felmenti vagy népszerűsíti. A csatorna vezetősége ezúton is elnézést kér mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érinthetett. A HírTV a mai napon azonnali hatállyal szerződést bontott Pálffy Istvánnal.”

„Kórosan fáradtan”

A közelmúlt legemlékezetesebb hasonló esete volt, amikor a korábban még a kormányszóvivői poszttal is hírbe hozott Demcsák Zsuzsa 

furcsa állapotban vezette az ATV reggeli, Start című műsorát 2017 szeptemberében 

és így beszélgetett többek között Szanyi Tibor volt MSZP-s európai parlamenti képviselővel. 

Az ATV azonnal levette a képernyőről Demcsákot és belső vizsgálatot indított, Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója akkori szavai szerint „Az ügy óriási port kavart, semmiképpen nem hunyhatunk szemet.

A vezérigazgatóval történt egyeztetés után a műsorvezető végül maga mondott fel, amit a csatorna hivatalosan nem kommentált. Demcsák nem ismerte el, hogy ittas lett volna, ehelyett kóros fáradtsággal indokolta szerződése felmondását.

Káromkodás élőben

2013 májusában az MTV esti Híradóját vezető Szebeni Istvánnak maradt bekapcsolva a mikrofonja egy bejátszás után, így mindenki hallhatta, ahogy 

a műsorvezető káromkodva bosszankodik az alámondás során elkövetett hibái miatt. 

Az MTVA az eset után menesztette Szebenit, ahogy megváltak az adás szerkesztőjétől, valamint két adáslebonyolítótól is. 

A bérgyilkos interjú

A Riporter: Frei Tamás egyik adásába bukott bele műsor házigazdája és névadója is 2001 májusában, magával rántva egyben az RTL Klub vezetőit. Frei az egyik műsorában állítólagos bérgyilkosokat interjúvolt meg, akik közül az egyik arról beszélt, hogy 

egymillió forintért vállalnák a magyar miniszterelnök meggyilkolását. 

A riport hatalmas felháborodást váltott ki, a csatorna elnézést kért, a történtek után pedig nem csak Frei Tamásnak, de Piller András vezérigazgatónak és Gyöngyösi Bence programigazgatónak is távoznia kellett az RTL-től. Az állítólagos bérgyilkosról kiderült, hogy csak egy statiszta. 

Orbán a Naplóban

Egy Orbán Viktorral készült interjú törte derékba – legalábbis egy ideig – Sváby András karrierjét. Sváby a Tv2 nagy sikerű Napló című műsorát vezette, amikor a 2006 őszi események kapcsán behívták a stúdióba az akkor még ellenzékben lévő Fidesz elnökét, 

Orbán gyakorlatilag feltörölte a padlót a felkészületlen, gyakran csak hebegni-habogni képes műsorvezetővel. 

Az interjú hemzsegett a kínos jelenektől, az egyik részt itt nézheti vissza: 

Sváby hónapokra eltűnt a képernyőről, míg végül egy kvízműsorban tért vissza. Egy év múlva azonban menesztette a csatornát tulajdonló cégcsoport vezetése. Sváby tíz év múlva az ATV képernyőjén tért vissza. 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz Pitykéz
2023. augusztus 24. 12:07
svaby meg ezzel az Orbán interjúval jelentkezettb az atv-nel. Ez alapján döntöttek hogy jó lesz oda
Teréz Pitykéz
2023. augusztus 24. 12:05
Hülyén fogalmazott Pálffy. De akkor se fogalmazzon úgy hogy félreérthető legyen. Azt figyeltétek, hogy ez volt az első értelmes megnyilvánulása MZP nek? Pedofília az egyik amiért meg kell fontolni a halálbüntetés visszavezetését, de minimum a kasztrálás elvárt a mai tehetetlen liberális demokratikus világban.
ottoka-0
2023. augusztus 24. 11:04
A Pálffy "ügy" csupán félreértés. Ő egyértelműen pedofilellenes, egy szóval sem mondta, hogy nem kell azonnal megbüntetni a pedofilokat, Márki akarta rosszul hallani, és vakvágányra vinni a dolgokat. Ő azt mondta, ha Márki hagyta volna beszélni, hogy türelemmel kell lenni, a pedofilok gyógyításában, nem szabad feladni, mert ez egy komoly betegség. A kérdés, ami nem a műsor témája lett volna, valóban betegség-e a pedofilia, vagy simán bűncselekményként kell elfogadnunk...
Namond
2023. augusztus 23. 21:56
A Demcsák interjúval semmi baj nem volt, nagyon helyes ha a műsorvezető frázisok pufogtatása helyett tényeket kényszerít ki partneréből. A Sváby interjú esetén a hazug nemzetmegvezetőnk, Orvbán pont az ellen ágál, mint amit tavaly óta csinál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!