Kövér László: A nyugati államok megpróbálnak egy „rendes kommunizmust” felépíteni

2023. augusztus 26. 20:52

Az ifjú liberális vezetők hozzáállása vérfagyasztó hasonlóságot mutat az egykori magyar kommunista vezetőkével – jegyezte meg az Országgyűlés elnöke.

2023. augusztus 26. 20:52

A nyugati államok megpróbálnak egy „rendes kommunizmust” felépíteni – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szombaton Tihanyban, a Tranzit politikai fesztiválon. Kövér László a Kommunizmus újratöltve – A marxizmus visszanyugatosodása című beszélgetésen azt úgy fogalmazott, hogy ma sokak számára meglepetés lehet a marxizmus nyugati újjáéledése, de az egész eszmerendszer onnan ered.

„Újnak mondott, világmegváltó eszmék törnek a felszínre, de a módszer mindig ugyanaz”

„Mi kipróbáltuk már egyszer, ezért most elkerülnénk” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a nyugati államok mostanában megpróbálnak ezen eszmék mentén egy új világot építeni. A házelnök úgy véli, hogy mindig újnak mondott, világmegváltó eszmék „törnek a felszínre, de a módszer mindig ugyanaz és vele együtt az én felsőbbrendűsége is”. Megjegyezte:

az ifjú liberális vezetők hozzáállása vérfagyasztó hasonlóságot mutat az egykori magyar kommunista vezetőkével.

Kövér László a legfontosabb feladatnak a fiatalok megóvását nevezte az új szélsőbalos eszmék csapdájától, amely szerinte a többi között a genderizmusban és a woke-ban ölt testet. Véleménye szerint ehhez erős családok kellenek, mert csak azok tudják megvédeni a gyerekeket, illetve ezek gyengesége esetén az oktatási rendszernek kellene belépnie és felvállalnia a szocializációs funkciókat, átadni az értékeket, és megmutatni, hogy lehet élni közösségként.

Schmidt Mária véleménye a kommunizmus eszmerendszeréről

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója emlékeztetett arra, hogy sokáig azt hihette a világ, a kommunizmus eszmerendszere csak keleten tud szárba szökkenni, hiszen a transzatlanti térség „a társadalomátalakítási kísérletben” sokáig nem vett részt. A '90-es évek után azonban új erőre kapott nyugaton, főleg az értelmiség körében, így jöhettek létre a BLM vagy az LMBTQ mozgalmak, amelyek ugyanolyan agresszívak, mint a cancel culture, amely a „leképezése a Kínában megtapasztalt kulturális forradalomnak”, ezek az előző évezredek kultúráját igyekeztek teljesen megsemmisíteni.

A főigazgató szerint minden eszközt fel kell használni az újra terjedő kommunizmus ellen,

mert „visszafordítani az őrületet nem lehet, az ismert múlt kezd eltűnni a marxizmus jegyében, a megőrzött bástyát talán meg lehet tartani”.

Schmidt Mária úgy fogalmazott: ma Isten nélküli tökéletes társadalmak épülnek, a világ a totális diktatúra felé halad, ahol mindent lát, mindent ellenőriz egy nagyon szűk kör, s „e receptért még Kína is sorba fog állni”.

(MTI)

***

 Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackorion93
2023. augusztus 27. 08:47
Na! Kommunistát kiált az MSZMP-és. :D Nyomorék házmester...
szeekely
2023. augusztus 27. 08:06
"visszafordítani az őrületet nem lehet" Az őrület 3 iranyban sistereg. 1. A test őrülete: a szex kultikus magassagokba emelese es istenitese. Ez megfelel Herbert Marcuse 60-as evekbeli kialtvanyanak, aki a tarsadalom marginalis, pl. a LMBTQ+ retegeit inditotta harcba az "egydimenzios" kapitalizmus elleneben. Csakhogy ennek hatulutoje ugyanaz, mint a buza vetőmagja tengerbe szorasanak: ha a ferfi minden magjat egy masik ferfiba oli, a termes elmarad! 2. A szellem őrülete: a wokeista eltorles kulturaja szinten a mult szazad 60-as eveinek, jelesul az 1968-as joleti lazongasokat levezenylo "nagy bazi generacio" oroksege. Mikent Marx a 19-ik szazadban megtervezte a 20-ik szazad kommunista őrületet, ugy vetitette előre Marcuse a 21-ik szazad hasonszőru őrületet. 3. A lelek őrülete: kereszteny alapjaink elleni askalodasok, miszerint az Istenember mierettunk valo aldozata hiabavalosag, mert eleve nincsen Isten es az ember eleve nem lehet bunos. Tehat Jezus megy a kukaba: kesz őrület.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 27. 08:06
Novák Katalin fényre nyalta Meloni kommunista picsáját aki szervezi a migránsáradat Európába való befogadását. Kösd fel magad, Laci! A zsebedben legyen ott a párttagkönyved. Az mszmp-s a balban a fideszes a jobban. Hajrá!
Theorba
2023. augusztus 27. 08:04
NaBazmeg! Pont ez a komcsi pedellus fogja diktálni a tempót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!