Körkörös fóliavédelem

2023. augusztus 14. 18:41

Éberség, nertársak, az ármányveszély nem múlt el, emlékezzetek csak, ki és miképpen nyert Dávid és Fóliát küzdelmében!

2023. augusztus 14. 18:41
Books in front of a bookstore
Arató András
Arató András
Klubrádió

Egyes könyvek súlyosan veszélyeztetik illiberális társadalmunk fejlődésének amúgy tükörsima útját, mondhatni, rögöket hoznak rajta létr„e. Alapértékeinket vonják kétségbe, aminek következtében a jövő nemzedéke megkérdőjelezheti néhány gránitszilárdságú tételünket, mint például a nemátalakító műtétek korhatárhoz kötését, az óvodai melegpropaganda tiltását, a szuterén nemzetállamok felsőbbrendűségét, mi több, akár a Párt vezető szerepének evidenciáját is. 

A helyzet kritikus, társadalmi lobotómiáért kiált. A folyamat megindult, lassú bár, de hatékony. Első lépései közé tartozik a kultúra minden ágának demeterizálása, az egyetemi autonómiának, mint a sötét középkor maradványának a sterilizálása, a közoktatás vadhajtásainak lenyirbálása, a fölösleges vakbélműtétek rendőrségi felügyelete alá vonása, ám a minapig még mindig ott ármánykodtak a könyvespolcokon a dollárbaloldal előretolt ügynökei a maguk elembétékú-dzsender propagandájával. Ennek most vége, nincs többé lapozgatás a Harry Potterben! Fóliát mindenre, ami csak mozog! De éberség, nertársak, az ármányveszély nem múlt el, emlékezzetek csak, ki és miképpen nyert Dávid és Fóliát küzdelmében! Ne hagyjuk, hogy a történelem ismételje önmagát! Mert ahogy a költő is mondja, vannak hamis próféták, akik azt hirdetik gonoszan, hogy ácsi! – de csak ha már nem lesz olyan könyv, ami fóliáért kiált, akkor mondhatjuk, itt van már a Kánaán. Addig nincs megnyugvás.

Ha most azt mondjuk, jön hozzánk az Erdoğan – azt kérded, hogy jön most ide Erdoğan. Hát most repülővel érkezik, másképpen, mint elődjei ötszáz éve. Mindegy, lényeg, hogy jön. Most neki is, meg az oroszoknak is örülünk. Szerettük őket mindig is, Paskievics, Lenin, Sztálin, Brezsnyev éppúgy a magyarok barátja volt, miként a mai utód is repes érettünk.

Valami ilyesmi a társadalmi lobotómia hatása. Ekként jut el a homo sapiens sapiens újabb szintre, a homo sapiensére. Még egy-két generáció, és mindenki újra képes lesz fára mászni. De legalábbis biciklizni.”

A nyitóképen befóliázott könyvek láthatók a németországi Lipcsében. Fotó: SEBASTIAN WILLNOW / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 



 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
plaatila-3
2023. augusztus 15. 08:44
ez igencsak szánalmasra sikeredett...
redford-2
2023. augusztus 15. 08:02
Azért fontos az Arató Andráshoz hasonló cikkek szemlézése, hogy ne feledjük: EZEK VISSZAJÖHETNEK!
ekeke1
2023. augusztus 15. 04:54
Na szóval. Az összes könyvesboltban, igen a Libriben is, kapható az lmbtq...xyz "irodalom". Felnőtteknek szóló polcokon. Befóliázva. Mi tehát a konkrét "sérelem"? Hát hogy ettől kezdve kiskorú nem járhat be a boltba csak úgy olvasgatni, hanem ha gusztusa van rá meg kell vennie a "művet", hogy aztán otthon kedvére recskázhasson az anális tartalmán. Rémes! Borzasztó! Segíccség! Brüsszel! Diktatúra! NATO tankokat és Himarsokat ide de tüstént! Daniel Freund hahó! Ott állnak a cipőcskéknél Arató elvtársék hadonászva az öndunábalövö kézifegyverekkel.
tésztagyári szakmunkás
2023. augusztus 15. 04:04
Ildi néni helyett ez az ügyeletes hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!