Ingyenessé tehetik a fiatalok számára a jogosítványszerzést

2023. augusztus 08. 13:52

Jól járhatnak a tinédzserek.

2023. augusztus 08. 13:52

„Az állam ingyenesen biztosítja a »B« kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és a gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását – ezzel, az állami szakképző intézményekben tanulókra és a középiskolákban tanulókra egyaránt vonatkozó ponttal egészítené ki a kormány a szakképzési és a köznevelési törvényt is – szúrta ki a HVG.

„Az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről” – címen új törvényjavaslatot mutattak be. A társadalmi vitára bocsátott 45 oldalas salátatörvény-javaslat a mostaninál sokkal bőkezűbben támogatná a fiatalok jogosítványszerzését, mégpedig oly módon, hogy azt számukra

szinte teljesen ingyenessé tenné.

A lap ezzel kapcsolatban megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy jól értelmezték-e a törvényjavaslat szövegét, választ azonban egyelőre nem kaptak.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zebulon-2
2023. augusztus 08. 17:05
Nem kell "ingyen" jogosítvány!!! A barom politikus csak ne osztogassa mások pénzét. Ez az osztogatás nagyon megy nekik. Az ingyen sör is népszerű lenne egy darabig...
Akitlosz
2023. augusztus 08. 16:36
A jogosítványszerzésben a vezetés a nagyon drága. Ráadásul az oktatók nem győzik ellógni a vezetésre szánt időt, hogy minél kevesebb üzemanyag fogyjon. Az üzemanyag meg ugye az állam adópolitikája miatt drága. A piaci ár kb. két és félszerese.
Akitlosz
2023. augusztus 08. 16:29
Miért csak ők? Miért nem bárki? Miért nem tanítják a KRESZ-t a közoktatásban? Mert az hasznos tudás, amit pénzért is el lehet adni, nem úgy mint az irodalmat, történelmet.
mrmunder
2023. augusztus 08. 15:35
még több drogos, alkoholos karambol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!