Kiderült, miért nem vette át a Junior Príma díjat egy „kinácult” fiatal magyar színművész

2023. augusztus 26. 22:29

Vilmányi Benett kiemelte: már eltávolodott a szélsőjobboldali értékektől, azaz saját szavai szerint „kinácult”.

2023. augusztus 26. 22:29
Vilmányi Benett Shawn szerepében Branden Jacobs-Jenkins Gloria című színdarabjának próbáján a Radnóti Színház Tesla Loft termében 2019. március 4-én. A színdarabot március 8-án mutatják be Hajdu Szabolcs rendezésében.

Nemrég Vilmányi Benett színművésszel beszélgetett Veiszer Alinda – írta meg a Telex. A beszélgetés során szóba került az 1V1/zenés stand-up címmel készült előadás, ami gyakorlatilag Vilmányi Benett gyerek- és kamaszkoráról szól. A darabban szó van a focis közegről, amiből érkezett, de a családjáról, valamint a színművész fiatalkoráról is.

A „náciskodást” azért kezdte el, mert kicsi volt és vékony, szeretett volna becsatlakozni valahova.

„Könnyebb volt az erősebb és hangosabb szócsövek mögé beállni.” Emellett drámatagozatos volt, ahol a szélsőjobboldaliság nagy lázadásnak tűnt a „libsi” világban. Vilmányi Benett azonban kiemelte, hogy eltávolodott a szélsőjobboldali értékektől, azaz saját szavai szerint „kinácult”.

A Junior Prima díj

Vilmányi Benett elárulta azt is: nem bánta meg, hogy tavaly nem vette át a Junior Príma díjat. Azt követően jutott erre az elhatározásra, hogy az átadó előtt külön kérték: ne politizáljon beszédében. Az is kiderült, hogy a díjátadón mit szeretett volna elmondani.

Annyira uralni akarja, és uralja is a kulturális teret ez a fasisztoid autokrácia,

hogy én látom a lehetőségét annak, hogy már annyi nyomás van, hogy egyszer csak a Föld alól igazi művészet fog sarjadni, ennek a hatására” – árulta el.

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2023. augusztus 27. 20:13
Kimosták Benő agyát a bolsevisták.
jobtvojumaty
2023. augusztus 27. 16:27
Fölcsúszott a libsi dildó neki is.
macskusz-4
2023. augusztus 27. 14:31
Babettnek olvastam. Annak lett volna értelme.
macskusz-4
2023. augusztus 27. 14:30
EZ volt a gyógypedagógia rovat híre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!