A gladiátorjátékok nem voltak ennyire barbárok, mint a mai háborús kommentszekció

2023. augusztus 17. 22:15

Az első sorból szurkolhatunk, mint egy végtelenül bizarr sportközvetítés alatt, eltalálják-e a golyók a futkározó pöttyöket.

2023. augusztus 17. 22:15
null
Varga Gergő Zoltán
Varga Gergő Zoltán
Facebook

„Olyan világot élünk, ahol nem titok semmi, amit nem véd milliárd dolláros infrastruktúra. Száz évvel ezelőtt, a háborúról csak az onnan visszatértek ráncai és szótlansága meséltek. A lelkes fiatalt lelkes propagandával feltüzelték, hogy aztán minden létező emberi és lelkiismereti ösztönt és értelmet percenként legyőzve azért küzdjön, ne őt nyársalják fel a következő szurony-rohamban. A legtöbb férfit nem lehetett feltüzelni, mégis menni kellett meghalni.

Most premier plánban, otthon, fotelből nézhetjük – hála a Twitternek és társainak – a háborús videókat, amiket az ukránok töltenek fel. Az első sorból szurkolhatunk, mint egy végtelenül bizarr sportközvetítés alatt, eltalálják-e a golyók a futkározó pöttyöket a madártávlati képsorokon. A psziché saját magát védi akkor, amikor nem engedi ezeket a képsorokat a maguk realitásában túl közel a nézőhöz, de a jelenlegi, vért követelő örvendezés állítom nem jobb (sőt!), mint amilyenek a római játékok lehettek.

Urozsajnéban már nem élnek orosz katonák.

Nem életvitelszerűleg, hanem úgy egyáltalán. Mert lemészárolták őket. A fegyvertelen, a harckocsik elől futva menekülőket is. Az internet olvasóközönsége pedig tapsikol örömében:

»Imádom!« »Na ez jó volt!« »Kártevőirtás« – ilyen és ehhez hasonló szívecskés és röhögőfejes kommentekkel van tele a Twitter (vagyis új nevén: ‘X’).

Az ukránok sajnálkozva megvonják a vállukat – ők csak teszik a dolgukat – mintha kényszerítené őket bárki is arra, hogy háborús bűnöket kövessenek el. Jó jó, tudom, szinte már hallom, »ugyan már, háborús bűnök, hol él ez?«. De mégis, abban a pillanatban, hogy Ukrajna kijátszotta a »háborús bűn-kártyát« a Bucsában történtek kapcsán, gyakorlatilag ők maguk hozták játékba ezt az aspektust.”

Nyitóképen a „pacifista mozgalom” egyik ikonikus fotója a vietnámi háború ideján: Fotó: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. augusztus 18. 18:22
A libsik már csak ilyenek, szeretik ha gyilkolják az ellenségeiket.
Akitlosz
2023. augusztus 18. 12:25
Van elég film a több mint száz évvel ezelőtti háborúról is, ha a szerző arra izgul jobban. Tessék, itt van 3 és háromnegyed óra első világháború színesben: https://www.youtube.com/watch?v=6rhr74HjOwI Csak győzze végignézni!
Akitlosz
2023. augusztus 18. 12:19
A gladiátorjátékok barbárok voltak? Az a civilizált világ játéka volt. Cirkuszt adott a népnek. Olyan cirkuszt, amiben volt tét. Ha ma is lennének gladiátorjátékok, akkor emberke százmillió, ha nem milliárdjai néznék a TV-ben vagy ott ahol éppen közvetítik.
I_Isti
2023. augusztus 18. 09:13
Nem egészen, a gladiátori játékokat aki nem akarta, az nem nézte. De a kretén youtube, meg a többi overhuman* cég akkor is az arcunkba tol néhány ilyen videót, ha kifejezettetn és direkt nem kattintunk rá. *nemrégen még úgy mondták: Übermensch.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!