„Tudomásul vesszük, hogy két nap van az égen” – a közönség kérdezte Orbán Viktort Tusványoson

2023. július 22. 15:36

Orbán Viktor éles kritikát fogalmazott meg a felvidéki magyarság irányába, amiért a mintegy tízszázalékos kisebbségi arányuk ellenére sem képesek biztosítani a szlovák parlamenti jelenlétet.

2023. július 22. 15:36
null

Ahogy az lenni szokott, előadását követően a közönség kérdéseire is válaszolt Orbán Viktor Tusnádfürdőn. Olyan fontos témák kerültek szóba, mint a keleti nyitás, uniós pénzek, a felvidéki magyarság és a teljes Kárpát-medencére kiterjesztett családtámogatási rendszer.

A szervezők írásban gyűjtötték össze a kérdéseket, amelyekből válogatva juttattak el néhányat Orbán Viktorhoz. Szó volt keleti nyitásról, uniós pénzekről, a családtámogatási rendszerről, 

 

az amerikai elnökválasztásról, sőt Orbán Viktor és Donald Trump közös erdélyi látogatásáról is.

 

 

 

A Magyar Nemzet beszámolója szerint egy kérdésre válaszolva Orbán Viktor éles kritikát fogalmazott meg a felvidéki magyarság irányába, amiért a mintegy tízszázalékos kisebbségi arányuk ellenére sem képesek biztosítani a szlovák parlamenti jelenlétet. A miniszterelnök szerint ez nagymértékben a helyi közösségtől függ, ha tenni akarnak valamit a maguk és a nemzet érdekében, akkor rendezniük kell soraikat és el kell érniük, hogy részesei legyenek a törvényhozásnak. Egy másik kérdésre Orbán Viktor úgy válaszolt: Erdélyre is kiterjeszthető lesz a magyarországi családtámogatási rendszer, ha a magyar ellenzék ezt nem használja majd a belpolitikai csatározások eszközének.

Az uniós pénzekkel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország nagyjából kétmilliárd eurót kap évente az uniótól, ami szerinte nemzetgazdasági értelemben nem nagy összeg, és úgy feltüntetni, hogy ezen múlna a magyar gazdaság léte, az egy buta gondolat.

„Ugyanakkor az indirekt hatása lényegesen nagyobb, mert ha nem kapjuk meg, akkor drágábban kapunk hitelt” – fogalmazott. Orbán Viktor kifejtette, hogy a terv, hogy mivel az unió módosítani akarja a költségvetést, és az egyhangúságot igényel, 

 

így tartani fogjuk a pénzeszsákot és haza fogjuk hozni ezeket a forrásokat. 

 

A keleti nyitásra vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy a nyolcmilliárdos világpiacot kell választani. Orbán szerint Magyarország már rajta van a világpiacon, mivel dél-koreai, kínai és japán befektetők érkeznek a legnagyobb számban, így Magyarország most végre képes helytállni a világpiacon. Ennek fényében a miniszterelnök úgy látja, hogy nem egy bezárkózó unióra van szükségünk. „Tudomásul vesszük, hogy két nap van az égen” – fogalmazott.

***

(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Klebermann
2023. július 23. 06:44
Elmentek ti a jókurva anyátokba, mocskos orosz párti hazaárulók. Magyar ember titeket csak utálattal említ.
files32
2023. július 23. 05:44
Két Nap van, de még a hó IS piros, igaz birkák?
mc-foker
2023. július 23. 01:48
Amilyen geci kövér ez a köpönyegforgató cigány, a helyében nem terveznék 2040-ig. Hajrá koleszterin, tedd a dolgod!
Isten jobb keze
2023. július 23. 01:09
Erdélyre is kiterjeszthető lesz a magyarországi családtámogatási rendszer! Ne bassza már szájba a jó kurva édes anyját, hát nekünk Magyaroknak még is mennyi külföldit kell el tartanunk ?? Ember gondolkodjál baszki mit mondol a magyarok hülyék lettek, és birkák a vezetésre alatt, de hiddel ha ezt meg lépés ez lesz az ébresztő nekik, nekünk saját magad alatt vágod a fát ezzel ! Hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!