Szeptembertől tervezek indítani egy YouTube-csatornát

2023. július 21. 12:01

A homoszexualitás a mi kultúránkban még mindig szégyellni való. Interjú.

2023. július 21. 12:01
Hodász András
Hodász András
Válasz Online

A coming out időzítésében a másnapi pride volt a meghatározó?

Ha az lett volna, akkor kimentem volna, de nem mentem. Teljesen rendben van, ha valaki szereti az ilyen vonulást, de nem az én világom. A coming outom időzítésének van egyébként még egy oka. Szeptembertől tervezek indítani egy Youtube-csatornát és szerettem volna elkerülni a helyzetet, hogy elindulunk, aztán mondjuk egy hónapra rá kiderül rólam, hogy meleg vagyok. És akkor azon megy a csámcsogás ahelyett, amilyen tartalmat gyártunk.

Egy csatorna felépítésében elég jól jött volna egy videó, amelyben bejelenti – nézettség garantált.

Jobb, ha az indulásra letisztul, ki fordul el tőlem – amit megértek egyébként. Hogy ki haragszik rám, kinek okoz fájdalmat a bejelentésem.

Mért kellene haragudni önre?

Sok ember követett, hallgatott rám, hallgatta az előadásaimat, prédikációimat. Nekik is nagyon nehéz lehet most. Papnak lenni olyan kicsit, mintha a család tagja lennél. Akiket összeadtam, akiknek megkereszteltem a gyerekét, akik jártak a miséimre…

Az emberekben kialakul valamiféle kötődés a pap irányába. Nekik ez most jogosan okoz fájdalmat, még akkor is, ha igazából én ugyanaz az ember vagyok, akit ők megszerettek, csak most eggyel több dolgot tudnak rólam. Tőlük itt és most bocsánatot kérek, remélem, egyszer majd harag nélkül tudnak rám gondolni.

A homoszexualitás a mi kultúránkban mindenesetre még mindig szégyellni való. Olyasmi, amiről keresztény családokban inkább nem illik beszélni, tudomást venni.

És nem szégyellni való?

Nem.

A homoszexuális kapcsolat sem az?

Nem.

Osváth Zsolt azt üzente önnek egy videójában a múlt héten: »Isten áldjon téged és a kedvesedet«. Tehát kapcsolatban él.

Igen, de ez már tényleg a magánügyem.”

Nyitókép: MTI/Komka Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. szeptember 10. 11:49
Nem szégyellni való hanem kérkedni nem való. Áldás, békesség! #divatbuzi
Sámson
2023. augusztus 01. 00:16
Kedves római katolikus olvasók! Sajnos nem csak Hodász András ex-pap, "atya" homokos. Nem csak Kedves Szabolcs katolikus ex-nevelő homokos. Nem csak a lemondott McCarrick bíboros volt homoszexuális, fiúgyermekekre vadászó bűnöző. Nagyon sok olyan homokos pap van, akit most "atyának" szólítotok, felnéztek rájuk, de ők már régóta mások, mint gondoljátok. A fiúkhoz vonzódnak. Már régen, csaki ti nem tudjátok. Mert nem mondják el nektek a titkukat. Titokban tartják. Benedek pápa: "A pornográfia megjelenése az 1960-as évektől megroppantotta a társadalmakat, erre pedig az egyház nem volt képes megfelelő választ találni, sőt, maga is megroppant, a papi szemináriumokban melegklubok alakultak ki - többek között ezt írja kendőzetlen cikkében a 91 éves főpásztor." magyar pap "Mikor ébredt rá arra, hogy meleg, és hogyan élte meg? Atya: Kálváriám serdülőkorban kezdődött. Egy idő után gyanússá vált, hogy a lányokkal soha nincs szerencsém" https://hvg.hu/360/20080713_papok_homoszexualitas_egyhaz
Sámson
2023. augusztus 01. 00:00
Hodász András ex-katolikus pap, "atya" szerint a homoszexuális kapcsolat nem bűn. Nézzük meg, hogy Isten és a Biblia szerint ez bűn-e? Mert a Biblia Isten szavának a leírása, tehát Isten véleménye van benne a homoszexualitásról: "Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők, Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát." Károli a fordításban a "pulyák". illetve "férfiszeplősítők" szavakat használja. Az első szó jelentése a passzív, a második az aktív homoszexuális tettre utal. A passzív a női szerepet eljátszó férfit jelenti. A férfiszeplősítő , az arsenokoitai - "férfiakkal fekvő", az két szó összetétele - arseno-férfival, koiten-fekszik. Az ilyenek nem örökölhetik Isten országát.
Rituszitu
2023. július 31. 20:48
Az aktív homoszexuális kapcsolat bűn Andriska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!