Schiffer András: Az ellenzék felrúgta a legalapvetőbb demokratikus normákat

2023. július 07. 11:08

Hont András és Dopeman is arra mutatott rá a Nyílt Sisak című műsorban, hogy még csak érzékelhető eredménye sem volt az ellenzéknek folyósított milliárdos támogatásnak.

2023. július 07. 11:08
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Keményen kiosztották az ellenzéket és Karácsony Gergelyt a kampányfinanszírozási botrány legújabb hullámai kapcsán a Magyar Jelen Nyílt Sisak című műsorának vendégei. Schiffer András volt országgyűlési képviselő, az LMP egykori elnöke az ellenzéknek juttatott, a titkosszolgálat által feltárt milliárdos támogatás kapcsán úgy fogalmazott: 

„ha belépek a demokratikus térbe, akkor elfogadom azt a hipotézist, hogy még mindig több köt össze az ellenfelemmel, mint egy tőlünk távol lévő, a magyarral nem mindig egyező érdekeket képviselő állammal”. 

Schiffer később még keményebben fogalmazott. Mint mondta: 

„Ha valaki a választási kampányát egy az egyben nem csak, hogy külföldről finanszírozza, hanem az egyik imperialista nagyhatalom agytrösztjétől fogad el pénzeket, az felrúgja a legalapvetőbb demokratikus elveket,

függetlenül attól, hogy a hatályos magyar jog mit mond erről.” 

Hont András újságíró – aki szerint egyébként az ÁSZ nem fog nagy összegű bírságot kivetni az ellenzékre – azt vetette fel, hogy hiába érkeztek hatalmas összegek az ellenzékhez, semmi látható eredményük nem lett. Sőt, az egész inkább ártott nekik. Pityinger László Dopeman is ezt firtatta, rámutatva, hogy Karácsony Gergely elkötött 500 millió forintot egy olyan előválasztásra, amitől aztán visszalépett. 

Pityinger szerint az ellenzéki totális kiszolgálója lett egy idegen érdeknek. Mint mondta, alapvető, hogy ha van bármilyen csoport, szövetség, akkor „kifelé nem gyengítjük a várat”.

Nyitókép: Magyar Jelen/YouTube

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. július 08. 14:02
Az ellenzék csak azért nem tudta felrúgni ezeket a normákat, mert ilyen soha nem is volt neki.
istvanpeter
2023. július 08. 11:14
Viszont a magyar ellenzék esetében is arról van szó, hogy az erkölcsi és szellemi hitványsága minden esetben kiütközik, s a nemzetellenesség és a hazaárulás erősen visszaüt rájuk.
figyelő4322
2023. július 07. 19:17
Érdekes Dopeman véleménye: 'kifelé nem gyengítjük a várat...' Ez egy igen találó mondat! Az ellenzéki politikusok olyanok, mint Hegedűs hadnagy volt Egerben. Úgy is kellene elbánni velük...
figyelő4322
2023. július 07. 19:14
Schiffer András véleménye ma már nagyon eltér az ellenzékétől. Persze nem is az ő ideológiája válrozott meg, hanem a mostani ellenzék már annyira kinn van a 'senki földjén' (magyar viszonylatban), hogy még a saját, volt pártja is teljesen eltolódott már attól, ahol egykor Schiffer próbálta tartani. Ez az ellenzék minden jelszavát, ideológiáját a nemzetközi neomarxista mozgalomtól várja és kapja is! Magyarország érdekei LEGFELJEBB a listájuk alján kapnak egy kis helyet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!