„Nincs más választás, megszorító intézkedéseket kell tenni” – saját receptjét ajánlja Bokros Lajos a kormánynak

2023. július 12. 18:25

A korábbi pénzügyminiszter szerint nagy a baj.

2023. július 12. 18:25

Bokros Lajos az Egyenes beszéd című műsor vendége volt, ahol a kormány gazdaságpolitikáját vesézték ki Rónai Egonnal. A korábbi pénzügyminiszter szerint Orbán Viktorék felelőtlen döntéseket hoztak, megjegyezte:

„Nincs más választása a kormánynak, megszorító intézkedéseket kell tenni,

amennyiben az inflációt csökkenteni kívánja. Ennek mellékhatásaként, a gazdaság nem fog növekedni, sőt, inkább csökkenni fog”.

Bokros szerint nagy a baj. „Nem szabadna, hogy ekkora infláció legyen” – fejtette ki, majd elmondta: nyilvánvaló, hogy a kormány hibás gazdaságpolitikája volt az, ami ilyen mértékben felpörgette az inflációt. Ez a kormánynak jó, mert az infláció a költségvetési egyenleget javítja – tette hozzá.

 

Minden körülmények között a lakosságon csattan az ostor”

 

– zárta gondolatait a korábbi pénzügyminiszter.

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

 

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 15. 09:44
almasigergo 2023. július 12. 23:13 Az inflációs mutató csak mutatja az inflációt de nem oka annak. Nem a bolti árak miatt van infláció, azok csak mutatják az inflációt. Ezért az áremelések elleni "harc" csak az infláció valós oknak az elleplezésére szolgál. Az inflációt az állam csinálja fedezetlen pénzkibocsátásával, amivel részben a költségvetési hiányt fizeti. Nem azért van infláció, mert a boltos árat emel, hanem azért emel a boltos árat, mert infláció van.
Krupp Skya
2023. július 15. 09:01
A tojásaidnál biztos működne a megszorítás a kettőből egyet lehetne csinálni.
Krupp Skya
2023. július 15. 08:56
Nagy a baj tuggyuk, Panama óta idi óta vagy.
Zolotarjov
2023. július 13. 10:43
,,Bokros a dió feltöréset kapta feladatul, és gőzkalapáccsal állt neki a munkának..,, / Nagy Pongrác: A rendszerváltás gazdaságtana /
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!