Lezárult a vizsgálat Gálvölgyi János ügyében

2023. július 17. 22:23

Elmarasztalták a mentős diszpécsert, aki hibázott.

2023. július 17. 22:23

A Blikk úgy értesült, hogy véget ért az Országos Mentőszolgálat vizsgálata Gálvölgyi János ügyében: az információk szerint a hibázó mentős diszpécsert elmarasztalták.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt a színészt légzési nehézségekkel, súlyos állapotban szállították kórházba május 10-én, Gálvölgyi Jánost lányai vitték végül be. A színészt intenzív osztályra helyezték, lélegeztetőgépre is került, hogy bakteriális szív- és tüdőelégtelensége volt. Gálvölgyi János azóta már jobban van, színpadra is visszatért.

A Fővárosi Főügyészség július 11-én azt nyilatkozta, hogy a Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból felülvizsgálta a korábbi megszüntető határozatot. Ennek eredményeként megállapította, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése indokolt. 

A Blikk idézte a Naphíre.hu-t is, melynek megkeresésére az OMSZ levélben adott választ rá, hogy milyen eredménnyel zárult a belső vizsgálat.  Kiderült, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a mentésirányító csoport dolgozói számára kétnapos, intenzív továbbképzést tartanak.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. augusztus 13. 17:52
Csak mert Gálvölgyi. Kis Pista esete a kutyát sem érdekelte volna. Ráadásul az asszonyka volt a hibás, mert képtelen volt a mentőket felhívni és elmondani, hogy mi történt.
Namond
2023. július 19. 14:46
Várható volt, hogy a legkisebbet hibáztatják, a protokollt összeállító balfékek és az azt elrendelő főnök pedig megússza.
Gullwing
2023. július 19. 13:29
Ha nem heti-hetes Kossuth-díjas lett volna a bácsi akkor a liberálnácik nem visonganak....
Akitlosz
2023. július 18. 15:42
Mindig vannak egyenlőbbek. Szemben a sztármentős szövegelésével. Ha Kis Pistával történt volna az eset, akkor semmi sem történt volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!