Ha egy üzlet beindul: a Momentum a következő olimpiai pályázatot is megfúrná

2023. július 20. 08:10

Erről Donáth Anna beszélt a Klubrádióban.

2023. július 20. 08:10

A következő elérhető olimpia a 2036-os, és ha Orbán Viktor hirtelen találna is rá 10 ezer milliárd forintot „a szivárvány lábánál”, akkor is fölösleges erről beszélni, amíg az oktatást és az egészségügyet nem tette rendbe az ország – mondta Donáth Anna a Klubrádióban. 

Donáth Anna a Facebookon a napokban azt írta, hogy 

a Momentum 2017-es NOlimpia-kampánya nemzetmentőnek bizonyult, szerinte ennek köszönhető, hogy idén még nem ment csődbe az állam; 

párhuzamként itt a görög példát említette a 2004-es olimpiával.

Az európai parlamenti képviselő a „Megbeszéljük” adásában elmondta: legalább 3000 milliárd forintba került volna a rendezés, de ezt az összeget már akkor is konzervatív becslésnek tartották. A vizes és az atlétikai világbajnokság példáját említette a momentumos politikus arra, hogy ezek a sportrendezvények a NER-érában sokszorosukra drágultak.

Donáth Anna jelezte, most ekkora (3000 milliárdos) a költségvetési hiány, tehát biztos, hogy államcsőd lenne az olimpiarendezésből. Műsorvezetőnk megkérdezte, mi lesz, ha Orbán Viktor nem mond le az ilyen irányú ambícióiról és igenis meg akarja pályáztatni Budapesttel a következő elérhető, 2036-os olimpiát, hogyan állna ehhez a Momentum. Donáth Anna közölte, 

reméli, hogy Budapest akkor is ellenzéki vezetésű lesz és ellenáll ennek. 

Szerinte nem kellene engedni, hogy a hatalom bezárja őket abba a kalitkába, hogy a kétharmad miatt nincsenek eszközeik, aki ezt a retorikát képviseli, az „belekényelmesedik az NER ellenzéki szerepébe”. Szerinte mindig van eszköz, amellyel fel lehet lépni a hatalom ellen.

Donáth úgy érzi, ők pontosan tudják, hogy mennyire drága és milyen állapotban van az ország.  Hangsúlyozta:

Akkor álmodjon valaki ilyen nagyot, amikor meg is tudja csinálni, viszont itt most romokban van a gazdaság, 

amire példaként azt említette, hogy az infláció kétszer akkora, mint bárhol az EU-ban, és éheznek emberek.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. augusztus 23. 11:32
Ez volt a legnagyobb hazugság és a legnagyobb nevetésre okot adó mondata Donáth kacsának, hogy "éheznek az emberek." Lehet, hogy annyira megbuggyant, hogy azt sem tudja, melyik országban jár?
llnnhegyi
2023. augusztus 23. 11:31
Hu! De "aranyos ez a fúria". A választókon a sor.
urban63
2023. július 24. 14:51
Azt te már nem fogd megérni ezen a szinten..., lesz majd olcsóbb ügynök helyetted.
mezeig2
2023. július 20. 20:16
Aljas, gátlástalan aktivista, egy jó adag demagógiával. Mentségére szól hogy rémesen ostoba is egyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!