Brüsszelnek már nincs sok ideje

2023. július 18. 13:42

Akár a migrációról, akár a gyermekvédelemről és genderkérdésről legyen szó, valamilyen jogi köntösben számíthatunk ezek felbukkanására.

2023. július 18. 13:42
Dornfeld László
Dornfeld László
Magyar Nemzet

„A jogállamisági jelentés intézménye alig pár éves múltra tekint vissza Brüsszelben, ám jelentősége messze meghaladja korát: a kezdetben kizárólag tájékoztató jellegű dokumentumhoz ma már nagyon súlyos következmények fűződnek, például a nekünk jog szerint járó, ám mégis visszatartott pénzek sorsa. Ez gyakorlatilag egy-egy tagállam »ellenőrző füzete« Brüsszelben, ahová annak megfelelően írnak be, hogy az adott kormány mennyire teljesíti a bürokraták elvárásait. Mondani se kell, hogy a lengyel és különösen a magyar jelentés ennek megfelelően jellemzően igencsak elítélő szokott lenni.

Évek óta megszokhattuk, hogy a jogállamisági jelentés valójában ideológiai kérdésekben üzen, csak jogi körítéssel téve mindezt. Amennyiben Brüsszelnek nem tetszik a szuverenista magyar nemzeti kormány valamelyik politikája, bizton számíthatunk arra, hogy ez nem marad válasz nélkül. Akár a migrációról, akár a gyermekvédelemről és genderkérdésről legyen szó, valamilyen jogi köntösben számíthatunk ezek felbukkanására. Idén pedig már a háború kérdése is csatlakozott ehhez a körhöz, így kritika érte többek azt is, hogy idehaza nemzeti konzultáció folyt az ukrajnai háborúra adott elhibázott brüsszeli szankciókról.”

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. július 19. 22:06
Ha nem fizetnek, mi se fizessünk! Ennyi. Menjenek az anyjuk picsájába...
tizennyolcfok
2023. július 18. 20:39
dornfeld elvtársnak jelezném, hogy amikor róla már mindent lerágnak a kukacok, "brüsszel" még akkor is lesz. és amúgy is: ki ez a förtelmes ogre?
Pelso j.
2023. július 18. 18:46
Még egy huszadrangú, megélhetési propagandista, százszor elcsépelt klisékkel. Lapozható.
Majdmegmondom
2023. július 18. 17:10
Hát nekünk is hasonló válaszokat kell adnunk! A magyar tövények alapján kezdjük megbüntetni Brüsszelt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!