„Bonjour!” – Orbán Viktor megérkezett az EU-csúcsra

2023. július 17. 17:32

A miniszterelnök kétnapos EU-csúcson vesz részt a belga fővárosban.

2023. július 17. 17:32

Hétfő késő délután osztott meg egy fotót arról közösségi oldalán Orbán Viktor, hogy kezet fog Brüsszelben Emmanuel Macron francia elnökkel.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a kormányfő kétnapos EU-csúcsra utazott a belga fővárosba, ahol az Európai Unió valamint a latin-amerikai és a karibi államok vezetői vesznek részt.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban az MTI-vel közölte, Orbán Viktor a csúcsértekezlet ideje alatt 

kétoldalú találkozókat is folytat majd több résztvevő állam vezetőjével.

 

A Facebookon közzétett fotóhoz a miniszterelnök kísérőszövegként még azt is írta, „minden alkalmat megragadunk, hogy a béke mellett érveljünk!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. július 18. 23:40
A bajok gyökere a háborún és a járványon kívül az orbáni politika. Példa rá, hogy a „nacionalista kormányfő” a legutóbbi választás előtt osztogatásba kezdett. A nyugdíjasoknak, gyermekes családoknak és fiatal felnőtteknek adott „ajándék” értéke 4,5 milliárd eurónak felelt meg. Az egyszeri kifizetések rövid távon megdobták a vásárlóerőt, hosszabb távon ellenben horrorhatást fejtettek ki az árakra.
Namond
2023. július 18. 23:40
A magyar miniszterelnök a külföldi beruházókon igyekszik leverni a magyar gazdaság nehézségeinek árát. Az Orbán-féle intézményesített kellemetlenkedést, amelynek az a lényege, hogy először becsábítja a befektetőket az országba, majd velük fizetteti ki a cechet saját kudarca után. A hatalom azokat a cégeket veszi célba, melyek nem tudnak könnyen távozni az országból. Az ÖMV, a Spar és sokan mások úgy látják, hogy a különadó arra szolgál, hogy kiszorítsák a külföldi vetélytársakat a stratégiailag fontos ágazatokból. A nacionalista kampány nem annyira a jólétet próbálja szétteríteni, sokkal inkább arról van szó, hogy a jövedelmező érdekeltségek megszerzésével megjutalmazza a csókosokat. Az eredmény az lett, hogy az EU milliárdos támogatásokat fagyasztott be, ami mélyütéssel ér fel a magyar lakosság számára, mert a gazdaság helyzet siralmas. Egyetlen uniós országban sincs akkora infláció, mint Magyarországon, a múlt hónapban több mint 20 százalékot tett ki.
Namond
2023. július 18. 23:26
a kormány 2,5 milliárd forint uniós támogatásból újította fel a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyét, ahol többek között a Pedagógia Szakszolgálat és Korai Fejlesztő Központ is működik. Mivel évek óta súlyos izomsorvadással élő gyerekek táboroztak itt nyaranta, a beruházás során a hotelt is felújították és akadálymentesítették. A hírek szerint azonban az iváncsai akkumulátorgyár dél-koreai vendégmunkásai laknak a szállóban.
Namond
2023. július 18. 22:37
Nem kímélték a bíróságon Panama volt elnökét, több mint 10 éves börtönbüntetésre ítélték pénzmosás miatt https://www.atv.hu/kulfold/20230718/nem-kimeltek-a-birosagon-panama-volt-elnoket-tobb-mint-10-eves-bortonbuntetesre-iteltek-penzmosas-miatt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!