Balhé az osztrák határon: kalapáccsal estek neki a Somfalva és Ágfalva közötti határátkelőnek a dühös magyarok

2023. július 14. 11:01

Többeket felbosszantott, hogy 160 eurós matricát kell váltani az áthaladáshoz. A határátkelő átmenetileg nem működik.

2023. július 14. 11:01

Újabb botrány történt a Somfalva/Schattendorf  és Ágfalva közötti határátkelőn, miután valaki kalapáccsal nekiesett a matricák regisztrálására telepített lézeres eszközöknek – írja az autoszektor.hu.

Feltehetően a díjfizetés ellen lázadó autósok rongálhatták meg az eszközöket, ugyanis többeket felháborított, hogy július elsejétől 160 eurós matricát vezettek be a határon való átkeléshez. Az osztrák hatóságok szerint azért volt erre szükség, mert egyre több munkába ingázó magyar használta az eredetileg bicikliseknek és gyalogosoknak fenntartott átkelőt.

A rongálást szombat reggel jelentették a rendőrségnek, miután az átlépéshez szükséges matricaleolvasó rendszer két érzékelője olyan súlyosan megsérült, hogy azóta nem is működik, ezért az autósok nem is tudják használni ezt az átkelőt.

Somfalván a közelmúltban speciális, úgynevezett automata pollereket – süllyedő oszlopokat – helyeztek el, hogy megakadályozzák az autósok engedély nélküli határátlépését.

A pollerek javítása várhatóan hosszabb időt vesz majd igénybe.

 

A schattendorfi önkormányzati hivatal jelenleg videokamerák alkalmazását fontolgatja.

 

Eddig összesen 120 ezer eurót fektettek a projektbe, a lézerolvasók felszerelése pedig 16 800 euróba került.

Nyitókép: volksgruppen.orf.at

 


 

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kilincs
2023. július 15. 22:12
Na jo...egy dolog miatt visszavagyok...tovabbra is jo itthon. Ausztiaban, egy termalfurdoben ket buzi faszkalap smarolt, alig tudtam 3kisgyerekem szemet befogni. Na itt Magyo-probalna ket buzi kocsog csokolozni nyilvanosan. Allna maris a fejukbe a balta! Kiraz a hideg a mocskos buziktol. Ja nem, ugyis kihalnak a segglyukak:))))))
Kilincs
2023. július 15. 22:06
Gyalazat! A barbar magyar csurhe. Szegyenlem hogy ide ejtett a golya. Kirandulok rendszeresen Ausztriaban, ott rend van, nincs szemet...csak amit a keletrol erkezo tahok itt ott szetszornak, betartjak a sebessegkorlatot, van egy elegancia abban az orszagban. Hat sajnos ahogy elfogy a penzem, vissza kell jonnom ebbe a putriba. Majdnem elgazolnak, szar es mocsok minden telepules hataraban, amokfutok az utakon, megjaccos szarok nyomjak a pedalt az audikkal bmwekkel (nekem is egy uj x3asom van, de tudok 50nel menni) es az a mocsok es aljas betartas amit latok, nem hasznalja az indexet a csurhe, ez a mongoloid tatarszarmazek..vagy szar-fazek..tisztelet egy szuk kivetelnek.. tehat sajnalom es vegtelenul banom hogy ife szulettem. Lennek eszkimo...vagy osztrak...ja osztrak ne, mert akkor vvalami kocsog magyar meg osszezuzna vmi erteket a holmiaim kozt. A csurheje!!!!!!!
elfújta az ellenszél
2023. július 14. 22:17
Nem az európai bírósághoz kell fordulni, ahogy valaki írta, hanem az illetékes osztrák Verwaltungsgerichthez: Landesverwaltungsgericht Burgenland Landhaus-Neu, Eingang Waschstattgasse 7000 Eisenstadt, Europaplatz 1. 30 eurós illetékkel meg lehet próbálni, de nem árt egy osztrák jogban illetékes (lehetőleg magyar) ügyvédet találni hozzá. Először is azt kell vizsgálni mi az út besorolása jog szerint.
ThunderDan
2023. július 14. 21:39
Prónay-ék azért ügyesebben csinálták...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!