Új szabályok lesznek a meddőség kezelésében

2023. június 07. 13:02

A gyermekszületések növekedése érdekében eltörölnék azt a rendelkezést, hogy az egyes beavatkozások között három hónapnak el kell telnie – számol be a 24.

2023. június 07. 13:02
null

Társadalmi egyeztésre bocsátotta a meddőség kezelésével összefüggő jogszabályok tervezett módosítását a Belügyminisztérium – számol be a 24. Július 1-jétől lépne hatályba az új szabályozás, amely számos korábbi rendeletet módosít, hogy javuljon a demográfiai helyzet, a meddőségi ellátás.

A kormány a részben finanszírozási változtatásoktól azt várja, hogy az asszisztált reprodukciós beavatkozásokkal jelentős gyermekszám-növekedés érhető el. A mostani szabályozás szerint az  egyes beavatkozások térítésmentesen évente többször, de az egyes beavatkozások közötti három hónapos időközökkel vehetők igénybe, ugyanakkor

az életkor előrehaladtával a várandósság esélye csökken,

ezért a kezelések közötti három hónapos szabályt eltörölnék. Az eljárások egymást követő elvégzésével csökken a teherbeeséshez szükséges idő, javulhat az eredményesség.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2023. június 07. 18:27
Ujhelyi ,és te?
savrena
2023. június 07. 14:00
Nem vagyok orvos, de valamicskét konyítok a természettudományokhoz. Gondolom van egy minimális várakozási, pihenési idő. A Jóisten meg a természet egy hónapban határozták meg, de az a dolog természetes útja.
raber
2023. június 07. 13:54
És ez jó az emberi ( női) testnek, hogy szünet nélkül "támadjuk" hormonokkal, miegymással?
Dr. Greta Grünberg
2023. június 07. 13:29
A GMO felé is lépni kellene már, nem az avittas, tizenhatodik századi bigottériával közelíteni a kérdéshez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!