Szeptemberben megszűnik a gödi Piarista Szakképző Iskola

2023. június 11. 13:35

A diákoknak máshol kell befejezniük a tanulmányaikat.

2023. június 11. 13:35
null

Megszűnik szeptemberben a gödi Piarista Szakképző Iskola és Kollégium, új diákokat már nem vesznek fel az intézménybe, a most odajáróknak más iskolákban kell befejezniük tanulmányaikat – írja a Telex. Az iskolát fenntartó Piarista Rend Magyar Tartománya a portálnak küldött válaszában a megszűnés okairól azt írta:

„Az évek óta csökkenő diákszám, amely az idei évben kritikusan alacsony volt, az intézmény fenntarthatóságának egyre nagyobb terhe, a ránk bízottakról való felelős gondoskodás figyelembevételével rendünk vezetősége úgy határozott, hogy a 2022/2023-as tanév az utolsó év Gödön ebben a szakképzési formában.”

A cikkből kidrül, hogy a megszűnésről az iskola munkatársait, a szülőket és a diákokat is tájékoztatták még a 2022-es tanév vége előtt. Válasza szerint a fenntartó gondoskodik arról, hogy az idei tanév végén minden tanuló másik szakképző intézményben folytathassa tanulmányait.

***

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. június 11. 16:24
Ora et labora .
tajtajacsak
2023. június 11. 15:37
Van Gödön egy másik iskola. A Búzaszem. Sokszoros túljelentkezéssel... Igaz, a kötelező tananyagokon kívül, nem használhatatlan baromságokra tanítják a gyerekeket, hanem a magyar hagyományokra, a magyar értékekre, cselekvő módon. A vezetője: Horváth Szilárd (igen, igen... ő bizony!)
survivor
2023. június 11. 15:23
Ne feledjük hogy Kuncze G. is egyházi gimibe járt. És Pankotai Lili is. (biztos nem nézték jó szemmel a leszbikusságát..) Egyházi fenntartójú iskolához hívők kellenek.
survivor
2023. június 11. 15:15
Ha nincsen hit......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!