Emberöléssel vádolnak egy pécsi ápolót

2023. június 20. 11:08

A vádirat szerint halálos dózisú káliumot fecskendezett egy koronavírusos betegbe.

2023. június 20. 11:08
null

Minősített emberöléssel vádolnak egy pécsi ápolót, aki halálos dózisú káliumot fecskendezett egy koronavírusos betegbe – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint a pécsi klinikán próbaidőben dolgozó ápoló tavaly december közepén egy orvossal és két nővérrel együtt volt ügyeletben, és a klinika Covid-osztályán magatehetetlen állapotban feküdt egy 82 éves beteg.

Az aznapi laboreredményekből derült ki, hogy az idős embernek káliumhiánya van, ezért az orvos káliuminfúziót írt elő számára, melynek beadása a műszakvezető nővér feladata volt. A nővér a megfelelő protokoll szerint az injekciókat előkészítette, majd a fecskendőket elhelyezte a Covid-osztály zsilipelő kapuja elé azzal, hogy a szükséges óvintézkedések után azokat beviszi a beteghez.

A gyilkosság

Időközben a műszakvezető nővért vizitre hívták, ezért megkérte az ápolót, hogy ellenőrizze a beteg infúziójának az állapotát, hogy annak lefolyása hogyan halad. Az ápoló – kihasználva azt, hogy a tevékenységét senki sem ellenőrzi –, magához vette az előkészített fecskendőket, majd a kórteremben egyedül lévő,

magatehetetlen beteg kanüljén keresztül közvetlenül az érpályába fecskendezte a káliumot.

Miután a műszakvezető nővér visszatért a vizitből, észlelte a kikészített fecskendők hiányát, majd a szobába lépve tetten érte az ápolót, amint az injekciót a betegbe fecskendezi – ismertették.

Az idős ember néhány perccel ezt követően heveny káliummérgezés következtében kialakult szívelégtelenség miatt elhunyt. Az ápolót a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett

emberöléssel vádolják,

ezért a bűncselekményért 10-20 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki – olvasható a Baranya Vármegyei Főügyészség közleményében.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2023. június 20. 14:19
Nos ez az eset tipikus gyilkosság! Felvetődik a kérdés vajon hány beteg halt meg azért mert indokkal vagy indok nélkül lélegeztetőgépre tették és ott elhunyt? Statisztikailag Magyarországon a lélegeztetőgépre tett betegek 85- 95% elhunyt.Érdekes hogy a fidesznyik bunkók titkosították a a járvány és oltás- és zsarolás hisztianyagait! Vajon miért? A válasz egyszerű féltik a bolhaszaros életüket mert a világrekord halálozásért ők a felelősek!
Rugo
2023. június 20. 14:03
Csepp a tengerben. Össze kellene hasonlítani a kórházak hétvégi és hétközi halálozási adatait.
Szilágyi Miklós
2023. június 20. 13:12
De miért csinálta? Mi motiválta? Vagy csak hülye volt a témához?
need-info
2023. június 20. 12:54
82 évet lehúzott az idős ember, erre egy rohadt patkány elveszi az életét. Nem így kellett volna meghalnia, hanem párnák között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!