Szalai Zoltán: Az MCC hosszú távon a könyvpiac érdekeit tartja szem előtt

2023. június 15. 22:41

Az MCC igazgatója bízik benne, hogy a vásárlással hozzájárul az alapítvány ahhoz, hogy a magyar könyv 100 év múlva is fennmaradjon.

2023. június 15. 22:41
null

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy szerződést kötött a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről.

A kommüniké szerint a tranzakcióval az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC válik a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó szereplőjének 98,41 százalékos tulajdonosává.

Rónai Egon Konkrétan című műsorában ezzel kapcsolatban beszélgetett Szalai Zoltánnal, a Mathias Corvinus Collegium igazgatójával. A Libriben történő változások hírére több szerző is negatívan reagált, amik közül az egyik legismertebb Bödőcs Tibor válasza volt. „Én azt gondolom, hogy a könyve eddig is a Librinél jelent meg és reméljük, hogy ezután is így fog történni” – reagált a hírre Szalai Zoltán.

Az MCC igazgatója az interjú során elárulta, hogy milyen változások lesznek a Libi életében. „Az MCC az hosszútávon a magyar könyvpiac érdekeit tekinti szem előtt” – mondta. Szalai Zoltán szerint a legfontosabb cél az, hogy 100 év múlva is legyen magyar könyv.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: MCC

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvari.gergo
2023. június 19. 20:16
A kesma is a hireket tartja szemelott, hogy legyen 100 ev mulva is hirado meg hirportal.... Es milyen jol csinaljak.... (Remelem az ironia atjott)
zorroro
2023. június 16. 12:47
Az MCC nem piaci szereplő, hanem egy állami 100milliárdokból felhizlalt, "nemzetstratégiailag kiemelt" kormányalapítvány, személyileg közvetlenül bekötve a végrehajtó hatalom fejéhez (orbán-viktor-balázs). Ab ovo semmiféle piaci, könyvpiaci érdekeket nem fog szem előtt tartani, hanem nettó kormányérdekeket fog szem előtt tartani. Ezért van. Ezért jött létre. Így logikus.
Namond
2023. június 16. 06:17
Szalai Zoltán (ki az?) szerint: MCC hosszútávon a magyar könyvpiac érdekeit tartja szem előtt Szerintem meg ez Orbán újabb kádárista, állami monopóliumra törekvése.
files32
2023. június 16. 05:59
..."Megírhatjuk végre Böjte Csaba testvérrel a Káma Szútra, ahogy mi látjuk című művet? Kiadhatják a Németh Szilárd gondolatait 9458 oldalon? Publikálhatóvá válik a 77 szankciócsúfoló, ősi, szittya népdal és brüsszelűző, türk csujogató? Elemezhetjük Goebbels prózáját az MTVA híradójának fényében? Megszülethetnek a tanulmányok Petőfi haláláról, akit NATO katonák lőttek le Bahmutnál, mint tudjuk? Megjelenhet a filmtörténet A Lumiére testvérektől az Elkúrtukig címmel? Ez lesz? Vagy csak húszezressel kell tömni az új tulajdonosok száját, miközben a jó Kirill pátriárka Kalasnyikovot szentel a Nyugati téren?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!