Tarolt a Blokád és a Magasságok és mélységek az idei filmszemlén

2023. június 10. 22:10

A Magyar Mozgókép Fesztivál záróestjén adták át a legjobbaknak járó díjakat.

2023. június 10. 22:10
null

Tősér Ádám Blokád című alkotása lett a legjobb játékfilm, a legjobb rendezőnek járó díjaz pedig Csoma Sándor kapta a Magasságok és mélységekért a Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben.

A díjakat szombat este adták át veszprémi Petőfi Színházban tartott gálán, amely a fesztivál záróeseménye volt. 

A legjobb elsőfilm díját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmje kapta, a legjobb tévéfilmnek járó díjat pedig Vitézy László vehette át Az énekesnő című alkotásáért.

Az ünnepségen beszédet mondott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, aki kiemelte, kitűntetettnek érzi magát Veszprém, hogy helyet adhatott a fesztiválnak. Káel Csaba filmügyi biztos elmondta, a közelmúltban elkészült 200 film közül 100 alkotta a fesztivál programját. Koltai Lajos, operatőr, a zsűri elnöke pedig arról beszélt, hogy jelöltnek lenni a filmszemlén legalább olyan nagy dolog, mint elnyerni a díjat.    A Magyar Mozgókép Fesztiválnak Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi adott otthont június 7-10. között.

(MTI)

Nyitókép: Köbli Norbert Facebook-oldala

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. június 11. 08:02
Üvöltve megtámadott egy újságírót a Blokád című film rendezője! az eset a Magyar Mozgókép Fesztivál esti programján, a FOTON Audiovizuális Centrumban történt, ahol Csákvári Géza, a lap munkatársa épp a mosdó felé tartott, amikor egy onnan kilépő férfi olyan erővel fellökte, hogy az újságíró a földre került. A támadó Tősér Ádám, a Blokád című film rendezője volt, aki azt üvöltötte, hogy „szétveri a pofáját” az újságírónak. A Népszava munkatársa először nem is tudta, ki kötekedik vele, csak később derült ki, hogy a rendező az, akinek Blokád című filmjéről korábban nem túl kedvező kritikát írt, és a NER kurzusfilmjének nevezte azt. A Fidesz azt akarja, szokjuk meg a nyílt erőszakot. Bárkit meg lehet verni, aki kritizálni merészeli Orbán Viktort vagy a Fideszt. Ilyen törvény ugyan még nincs a hazai jogrendben, de gyors léptekkel haladunk egy olyan, nyílt erőszakkal működő állami berendezkedés felé, mint amilyet Putyin már Oroszországban kiépített
írmag
2023. június 10. 23:03
Tősér Ádám Blokád című alkotása megérdemelt minden díjat! Az utóbbi idők legjobb, szereplőkkel a valós tényeket hűen bemutatott és eljátszatott dokumentum mozija. Örömömre még Fülig Árpi bácsi (szerbusz nép Almirából) is méltó bemutatást kapott!
Gyikó István
2023. június 10. 22:28
Oh'vajh,a Tősér-népszavás incidens miértis nem hír itt?
popzene
2023. június 10. 22:14
Tarolt a Blokád az idei fideszszemlén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!