Villámárvíz volt Gyöngyöstarjánban – ketten meghaltak

2023. június 08. 22:59

A helyiektől az önkormányzat azt kéri, hogy figyeljék a rendőrség, a Katasztrófavédelem és az önkormányzat hivatalos tájékoztatási csatornáit a következő időszak feladatairól.

2023. június 08. 22:59
null

Villámárvíz öntötte el Gyöngyöstarjánt. A község önkormányzata tájékoztatta és figyelmeztette a település lakóit:

Gyöngyöstarján közössége most rendkívül nehéz órákat él át a csütörtöki felhőszakadást követő villámárvíz miatt.

Gyöngyöstarján önkormányzata őszinte részvétét szeretné kifejezni az elhunytak családjának, és felajánlja mindennemű segítségét ebben a tragikus helyzetben” – írja közösségi oldalán a település.

Hozzáteszik: az áradat jelenleg is veszélyt jelent, bárkit és bármit képes elsodorni.

Az időjárás kiszámíthatatlanul alakul a következő napokban is. Kérjük, hogy vigyázzanak egymásra, jelezzék, ha bárki veszélyben van!

Kérjük, hogy figyeljék a rendőrség, a Katasztrófavédelem és az önkormányzat hivatalos tájékoztatási csatornáit a következő időszak feladatairól, és segítsék a hatóságok munkáját a védekezésben és a kármentésben, ez a település érdeke!” – jegyzik meg.

 

Nyitókép: Extrém időjárás Facebook-oldal

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. június 09. 08:55
Orbán!
pipa89
2023. június 09. 08:05
A kormányhivatalok, az agrár tárca, a kamarák és a közútfenntartók jó lenne, ha végre átfogó ellenőrzést tartanának a túlszántásokra, az útszéli rézsűk megóvására. Ha nincs füves, bokros, fás terület, mert az útig beszántanak mindent, a mindennapos felhőszakadás sártengert csinál a mellékutakból. Nonszensz, hogy ezzel senki nem foglalkozik!!!!! Tessék már ellenőrizni, mert az önkormányzatok tehetetlenek!!! Hol van a katasztrófavédelem, a közút, az agrár tárca?????? Ezeket rendszeresen ellenőrizni kell, nem pénzbüntetést, hanem helyreállítási kötelezettséget kell kiróni!!! Ma egy 15 kilométeres vonalon hat helyen volt kilométeres sártenger, volt ahol a habos-sáros víz a busz aljáig ért!!!! Jó lenne, ha folyamatosan és módszeresen ellenőriznék a túlszántást, mert óriási probléma! Van egy rakat szerv, hivatal, hatóság! FELADAT VAN! DOLGOZNI KELLENE!
need-info
2023. június 09. 00:00
Szörnyű! Nyugodjanak békében.
Welszibard
2023. június 08. 23:39
Itt van róla a Youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=tXYK8XgYyPc Őszinte részvétem a rettenetes áradásban elhunytak családjának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!