Miniszter: Már december előtt egy számjegyű lehet az infláció!

2023. június 30. 11:47

Gulyás Gergely szerint a kormány mindent megtett és megtesz azért, hogy megállítsa a pénzromlást.

2023. június 30. 11:47
null

Már december előtt sor kerülhet az infláció egy számjegyűre csökkentésére –hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Igazságügyi Minisztérium, a Miniszterelnökség és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) között létrejött együttműködési megállapodás aláírásán pénteken, Budapesten.

A politikus elmondta: a kormány mindent megtett és megtesz azért, hogy megállítsa a pénzromlást, amelyet a háború és a háború miatt kivetett szankciók idéztek elő.

– jelentette ki a miniszter, hozzátéve: gyors és látványos sikerekben reménykednek.

Gulyás Gergely felidézte: az infláció mérséklése érdekében vezették be az árstopokat, ezért döntött a kormány a kötelező akciózásról és ezért indul el a napokban az árfigyelés is. Rögzítette: a pénteken megkötött együttműködési megállapodás mindenekelőtt a magyar polgárok jogvédelmét szolgálja.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Hegedüs Róbert

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2023. június 30. 12:52
Hatalmas teljesítmény. Az EU átlaga már most ott van (amit mi ráadásul rontunk is a toronymagasan legmagasabb inflációnkkal...)
Agricola
2023. június 30. 12:46
Dr. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank Magyarország Zrt. vezető elemzője szerint hacsak nem történik valami váratlan fordulat a világban, (aminek a lehetőségét sosem szabad alábecsülni), év végére már tényleg elköszönhetünk a két számjegyű inflációs adatoktól, de ezzel a csökkenő inflációs trend nem ér véget. Nem valószínű, hogy sokáig tartja magánál Magyarország a legmagasabb inflációjú EU-tagország címét.
Akitlosz
2023. június 30. 12:40
"Legfontosabb célunk, hogy az első számú közellenséget - amit inflációnak hívnak - legyőzzük, megsemmisítsük, felszámoljuk" Sohasem tették és ezután sem fogják ezt tenni. A Magyar Nemzeti Bank teljesen nyíltan deklarált célja a 3%-os infláció. Egyáltalán nem igaz tehát, hogy az állam fel akarná számolni az inflációt, meg akarná semmisíteni. Hazudik a fickó.
Akitlosz
2023. június 30. 12:34
"A politikus elmondta: a kormány mindent megtett és megtesz azért, hogy megállítsa a pénzromlást, amelyet a háború és a háború miatt kivetett szankciók idéztek elő." Hazudik. A magyar állam idézte elő a felelőtlen túlköltekezésével, amelyet semmiből teremtett fedezetlen forinttal fizetett. 2020-ban, 33,55 billió forint volt forgalomban. 2022. szeptemberében 42,5952 billió. Az lett volna csoda, ha ettől nem lett volna infláció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!