MÚOSZ: A filmkritikus bántalmazása támadás a sajtószabadság ellen

2023. június 12. 14:04

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége hangsúlyozta, idehaza törvények – Alaptörvény, médiatörvény – rögzítik a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát.

2023. június 12. 14:04
null

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Magyar Filmművészek Szövetsége megdöbbenéssel értesült róla, hogy egy ismert újságírót-filmkritikust a véleményéért egy filmfesztiválon „tettleg bántalmaztak”. A fizikai atrocitás megengedhetetlen támadás a sajtószabadság és a szólásszabadság alkotmányos értékei ellen – olvasható a szövetség MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Magyar Mozgókép Fesztivál péntek esti programján a Blokád című film rendezője, Tősér Ádám földre lökte a Népszava újságíróját, Csákvári Gézát – aki egyébként a MÚOSZ egyik küldöttgyűlési elnöke is – és üvöltve szidalmazta. A díjkiosztó gálán mintha mi sem történt volna,  senki nem tett említést erről az atrocitásról, mind a szervezők, mind a film alkotói hallgattak.

– írták.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Magyar Filmművészek Szövetsége leszögezi: Magyarországon törvények – Alaptörvény, médiatörvény – rögzítik a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát. Ezeket mindenkinek be kell tartania. Különösen igaz ez azokra, akik munkájukkal kilépnek a nyilvánosság elé – húzták alá a kommünikében.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2023. június 13. 08:52
vicsorogva, fenyegetozve unneplik partallamilag elrendelt sikereiket a rezsim kurzus-kurvai.
Nemkellnév
2023. június 12. 22:01
A politizáló újságíró az szép állatfaj.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. június 12. 20:30
Gyalázat és felháborító a Népszava nevű bolsevista hazugság és gyűlöletfórum puszta léte is.
Türelem
2023. június 12. 17:08
Elgondolkodtató, a Népszava léte milyen indulatokat gerjeszt........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!