Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Növelné az apasági szabadság időtartamát a Párbeszéd-Zöldek

2023. június 18. 18:05

Úgy vélik, hogy az előírt 10 napos apasági szabadság nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy valódi érzelmi kapcsolat indulhasson el.

2023. június 18. 18:05
null

A Párbeszéd-Zöldek törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek az apasági szabadság időtartamának növeléséért – jelentette be a párt európai parlamenti listavezetője online sajtótájékoztatóján vasárnap

Jávor Benedek az apák napja alkalmából tartott tájékoztatón azt mondta, az Európai Unióban kötelezően előírt tíznapos apasági szabadság nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy apa és gyermeke között valódi érzelmi kapcsolat kialakulása indulhasson el. A Párbeszéd-Zöldek törvénymódosítási javaslatával azt kívánja elérni, hogy

az apáknak 30, ikergyermekek esetén pedig 45 nap szabadság járjon a születés vagy az esetleges örökbefogadás után.

Minden apa megérdemli, hogy már a gyermek lehető legkorábbi életszakaszában hozzájusson legalább ennyi együtt töltött időhöz, és így kialakulhasson a valódi érzelmi kapcsolat – ismertette pártja álláspontját a politikus.

A Párbeszéd-Zöldek hisz abban, hogy az apa érzelmi hátteret nyújtani képes szülőként is fontos szerepet játszik a család életében, és a stabil érzelmi kapcsolatok hosszú távon az egész társadalomnak jelentős erőforrást adhatnak - tette hozzá a politikus.

Családokért felelős államtitkár: Isten éltesse az édesapákat!

Apák napja alkalmából Hornung Ágnes,családokért felelős államtitkár is köszöntötte az édesapákat. Mint bejegyzésében fogalmazott, 

Hozzátette, Magyarország Kormánya több intézkedéssel is segíti, hogy a férfiak apaként is kiteljesedhessenek, mivel szerepük a gyermekek fejlődésében, személyiségük kialakulásában kimagasló jelentőségű, a család a férfiak számára is testi-lelki egészségvédő tényező, a családon belüli feladatmegosztás pedig könnyebbé teszi a gyermeket nevelők mindennapjait.

Hornung Ágnes arra is emlékeztetett, hogy a kormány a mostani háborús időkben is megőrzi Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját és a családi adókedvezményt, valamint védelmet nyújt a családtámogatásoknak, amelyek az édesapák életét is jelentősen könnyítik.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

MTI/Mandiner

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2023. június 19. 01:25
Nocsak. Most hirtelen van náluk olyan, hogy "apaság"? De ki nekik az apa?!
Ergit
2023. június 18. 20:32
A munkáltatónak kellene (átlagosan) napi 8 órában dolgoztatni a munkatársait nemtől függetlenül! A többit bízzuk az apákra és anyákra meg a nagyszülőkre!
certus
2023. június 18. 19:34
Én pedig javaslom hogy legyen 31, illetve 46 nap! Senki többet?
Akitlosz
2023. június 18. 18:22
"Hornung Ágnes arra is emlékeztetett, hogy a kormány a mostani háborús időkben is megőrzi Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját és a családi adókedvezményt" Tehát ugyan nem ad semmit, csupán nem vesz el annyira sokat, mint másoktól. Amikor a Személyi Jövedelemadót bevezették, akkor 0% volt a legkisebb és 5% a legmagasabb adókulcs. 1909-ben. Szóval nincsen mire fel villogni. Na főleg nem a Európa legeslegmagasabb ÁFÁ-jú országának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!