Így búcsúzik a világ Suhajda Szilárdtól

2023. május 28. 17:17

A hegymászó-társadalom mellett több magyar közéleti szereplő is megható gondolatokat fogalmazott meg.

2023. május 28. 17:17
null

A Világgazdaság egy összeállítást közölt arról, hogy miként búcsúzik a hegymászó-társadalom Suhajda Szilárdtól, aki még március végén indult el meghódítani a világ legmagasabb pontját. Azonban, mint ismert a május 23-án indult csúcstámadása tragédiába torkollott.

 – írta róla Facebook-oldalán az Everest Today.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Price Márton Péter, aki május 14-én oxigénpalack segítségével hatodik magyarként mászta meg az Everestet, így a hegyen útközben találkoztak Suhajdával, a következőképp búcsúzott:

„Szilárd az égi csúcsokon”

Pintér László, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs vezetője, Suhajda Szilárd egyik legjobb barátja az alábbi üzenettel vett végső búcsút a békéscsabai származású hegymászótól:

Az ugyancsak békéscsabai származású előadóművész, Varga Viktor az Instagram-oldalán reagált hét mondatban a tragikus hírre. 

„A határ mindíg legyen a csillagos ég!”

„E világ a lehetetlenek lehetségessé tételéről szól néhányunknak. Bátorságot adva a többieknek, új utat mutatva. A határ mindíg legyen a csillagos ég! Szilárd túlmászott azon is! Egész a mennyekig. Hősünk vagy. Jó mászást az üveghegyeken túl” – írta bejegyzésében Varga.

Az előadó bejegyzését alább olvashatják:

Nyitókép: Everest Today Facebook-oldala

***

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik