Lehet, meg kell válnia szeretett Ikarusától az ózdi polgármesternek

2023. május 15. 05:30

Janiczak Dávid rajongóktól kér segítséget.

2023. május 15. 05:30
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Lehet, hogy meg kell válnia szeretett Ikarus 280-asától Janiczak Dávid ózdi polgármesternek. Mint azt egy nyilvános Facebook-csoportban írta, a kétszáznyolcvanas csuklós az ózdi Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban volt kiállítva,

azonban a megsokasodott programok miatt arra kérték a politikust az intézmény vezetői, hogy álljon ki onnan.

Ez meg is történt („nyolc hónap állás után bikázni ugyan kellett, de »pöcc-röff« indult a motor, hiába ez még össze lett rakva”); az viszont teljesen kétséges, hogy bármikor visszaállhat-e a fedett, védett helyre – fogalmazott a városvezető, aki igencsak félti az Ikarust. „Én viszont nem szeretném, hogy az időjárás martalékává váljék a működőképes, jó állapotú busz, ami nem mellesleg a szívem csücske is.”

Janiczak arra kérte a csoporttagokat, ha és amennyiben tudnak olyan helyet, ahol méltón, védve parkolhat a csuklós busz, és hasznára is válik a közösségnek (kiállítási darabként) eredeti állapotában, szóljanak neki. „De sajnos az is szóba jöhet, hogy megválok tőle, ha olyan valaki szeretné a buszt megvásárolni, aki nem bontja szét, nem adja el az alkatrészeit, hanem minimum megőrzési szándéka van” – jegyezte meg szomorúan.

Amit a járműről tudni lehet, 1998-as évjáratú, forgalomból átmeneti időszakra kivont állapotban van.

A polgármesternél érdeklődtünk, hogy május 12. óta sikerült-e biztonságos helyet, netalántán vevőt találnia az autóbusznak. Amint reagál, frissítjük cikkünket.

A polgármesternél érdeklődtünk, hogy május 12. óta sikerült-e biztonságos helyet, netalántán vevőt találnia az autóbusznak. Amint reagál, frissítjük cikkünket.

Amikor megszerezte az autóbuszt

„Ózdon sem jár már a »2-es busz jelképe«, utolsó példányát azonban sikerült megmentenem a pusztulástólírta tavaly ősszel közösségi oldalán az egykori jobbikos politikus –. Ezekből a selejtekből szedik ki a másban még használható alkatrészeket, majd mennek a busz temetőbe, azaz végleg elvesznek.

majd ajánlottam fel a Nemzeti és Filmtörténeti Élményparknak kiállítás céljából, így az intézmény járműparkját fogja gazdagítani a jövőben, ahol bárki megnézheti. Lovas Lajos az intézményt működtető Forum Hungarikum ügyvezető igazgatója szívesen fogadta a felajánlást, és az átszállítás során is velünk tartott.”

Nyitókép: Facebook

***

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishal
2023. május 15. 16:00
Bréczy Zsolt talán egy száraz anál bemutatóért szerez neki telephelyet a Böszme szappankőgyárában.
need-info
2023. május 15. 09:01
Át lehetne építeni lakókocsinak vagy egy buli busznak. Lenne rá igény.
lvjtn
2023. május 15. 08:58
oké, útban van a busz, de ki akar a t-34/85-tel kiállni?
zakar zoltán béla
2023. május 15. 07:51
Pressman ad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!