Június 1-jén indul a kötelező akciózás a boltokban (VIDEÓ)

2023. május 24. 16:32

Húsz termékkategóriában tudnak majd olcsóbban élelmiszereket venni az emberek.

2023. május 24. 16:32
null

Június 1-jén indul a kötelező akciózás a boltokban, ez azt jelenti, hogy húsz termékkategóriában tudnak majd jóval olcsóbban élelmiszereket venni az emberek – mondta a kormányszóvivő a közösségi oldalán szerdán közzétett videóban.

Szentkirályi Alexandra szerint a kötelező akciózásra azért van szükség, mert a háború és az arra adott elhibázott brüsszeli szankciók nagyon megemelték az árakat, ami az élelmiszerárakba is begyűrűzött. Kiemelte, a kormány azonban több intézkedéssel is küzd ez ellen: az árstopokkal, június 1-jével pedig indul a kötelező akciózás. 

A videóban Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, az akciós gyakorlat nagyon fontos a kiskereskedelem mindennapjaiban, főleg most, hogy az infláció, a világpiaci áremelkedések miatt a vásárlók nagyon árérzékenyek lettek. Hozzátette: az akciók mindig is fontosak voltak a vásárlóknak, de az élelmiszertermékek drágulása miatt még fontosabbak lettek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pacal
2023. május 25. 11:39
Kibaszott látszatintézkedés. Sokadjára. Az üzletek eddig is folyamatosan tartottak akciós időszakokat, és igen, minden termékkategóriából lehetett eddig is hétről-hétre valamilyen kedvezményt kapni. Biztosan sokakat ki fog húzni a szarból, ha mondjuk prémium termékeket tesznek a kötelező akciókba. Azt kellene inkább kommunikálni, hogy mely termékeknél sikerült tartós árcsökkentést elérni. Ja hogy ilyen alig van. Kinek mit intézett a kormánya
-Zsolt-
2023. május 24. 17:30
Szentkirályi Alexandra szerint a kötelező akciózásra azért van szükség, mert a szankciók az árakba "begyűrűztek". 🤭🤭🤭 Magyarország a szankciók alóli mentességgel: infláció 25%, élelmiszer infláció 40%, Áfa 27% Spanyolország szankciókkal: infláció 3%, alapvető élelmiszerek Áfája 0% Kinek mit intézett a demagóg, hazug, béna kormánya! 💩💩💩
NDAP1945
2023. május 24. 17:27
Sirjatok csak libsik, december végén beesik az infláció 10 százalék alá
NERbot
2023. május 24. 16:48
Nem tudja valaki, hol lehet akciós tendert vagy lombkoronasétányt kapni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!